ludo
Screenshot: Ludo Mobils bedriftsblogg

Jeg ramlet over bedriftsbloggen til Ludo Mobil som er Idar Vollvik sitt siste prosjekt. Jeg har tidligere blogget om bedriftsblogging hvor jeg skriver om viktigheten for en bedrift å være tilstede i de sosiale mediene. Jeg mener at en bedrift kommer nærmere sine brukere og lettere kan generere buzz hvis de er aktive på bloggen sin, men da må de følge de enkle kjørereglene for sosiale medier: gi, del, lytt og delta.

Dette er desverre ikke tilfelle ved bedriftsbloggen til Ludo Mobil. Bloggen viser klart at Idar lever i forrige generasjon hvor man kun kjørte monolog. Han viser også at han ikke tar blogging særlig på alvor. Blogginnleggene bærer preg av hastearbeid med dårlig skrevet tekst og ofte forvirrende poenger. Vil også si at det er svært dårlig taktikk og snakke nedlatende om konkurrenten sin i første innlegg.

Ta oss heller med bak selskapet, vis oss menneskene – lokalene og hva dere tenker rundt bransjen deres. Synliggjør verdiene deres og legg tilrette for å ha gode diskusjoner i kommentarfeltene.

Her har dere mye å lære av både NRK, Stormberg og Choice. Ikke prøv å selg til oss via bloggen, men vis oss hvorfor vi bør kjøpe.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.