Google+ ble lansert i juli i fjor og er Google sin nye storsatsning på den sosiale webben. Media omtale Google+ som Facebook sin store konkurrent og interessert strømmet inn for å teste ut tjenesten, det ble påpekt mange mangler og utfordringer.

Siden den gang har Google kommet med både bedriftssider, mulighet til å plusse på eksterne sider og har for kun kort tid siden innført selektert søk (foreløpig kun i USA) som sorterer etter dine G+ aktivitet og nettverk.

Dette er ikke et innlegg om tall eller spekulasjoner om hvor bra eller dårlig det går med G+, men bare mine tanker om min bruk og nytte av Google sin foreløpig største suksess på sosiale medier.

Jeg liker G+, jeg synes det er et spennende nytt sted og jeg har funnet mange nye spennende mennesker via nettverket allerede. Innholdet har modnet veldig de siste månedene og jeg får ofte mer respons på ting jeg skriver der enn på Twitter og Facebook.

Alikevel føler jeg at det er noe som mangler, og mye av det har nok mye med mine rutiner – andre ting er utfordringer jeg mener G+ bør ta tak i snarest. Den største utfordringen jeg ser er at de ikke har åpnet opp API’et sitt slik at jeg har mulighet til å poste ting fra andre applikasjoner enn G+. Jeg har mine rutiner på hvordan jeg publiserer ting og leser igjennom utrolig mye innhold hver eneste dag, disse mater jeg inn i programmer som feks Tweetdeck eller Bufferapp hvor jeg kan publisere på flere kanaler samtidig. Dette går ikke via G+, og gjør at jeg veldig ofte lar vær å poste ting der.

G+ har kommet for å bli, Google har tatt et stort skritt i riktig retning – men de har alikevel i mine øyne en liten vei igjen. Det er et sted vi som jobber med sosiale medier absolutt må eksperimentere og bruke  tid på, og jeg ser allerede mulighet for noen nisjebedrifter til å ta en posisjon og får mye ut av G+.

 

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.