Men for å begynne å løse problemet må man prøv å gi løsninger som er enkle for bloggerene å bruke istedet for å stjele et bilde feks. Og det er i den forbindelse jeg tenkte å nevne hvor jeg finner mine bilder (hvis jeg da ikke har tatt de selv eller spurt fotografen).

Flickr har nemlig en god løsning som fungerer svært bra. De har samlet alle bildene som er sluppet under ‘‘Creative Commons BY 2.0” lisensen som i korte trekk betyr at så lenge man linker til fotograf kan man bruke det fritt.

http://flickr.com/creativecommons/by-2.0

Siden har et veldig bra søkefelt og du finner tusenvis av bilder som kan passe til innlegget ditt. Dette er det eneste stedet jeg bruker å finne bilder hvis jeg da ikke har tatt bildene selv.

Virrvarr har også et innlegg hvor hun litt grundigere oppsummerer dette. Samt linker til flere steder å finne bilder på.

38 thoughts on “Hvordan finne bilder det er lov å bruke?

 1. Jeg ser at du har glemt noe i denne artikkelen, det er ikke sikkert alle forstår hva UiA står for! Det kan være Universitetet i Akshus, eller Universitetet i Agder! Eller det Kan Universitetet i Argentina avdeling Norge!

  Jeg ser at du har glemt noe i denne artikkelen, det er ikke sikkert alle forstår hva UiA står for! Det kan være Universitetet i Akshus, eller Universitetet i Agder! Eller det Kan Universitetet i Argentina avdeling Norge!

 2. Jeg ser at du har glemt noe i denne artikkelen, det er ikke sikkert alle forstår hva UiA står for! Det kan være Universitetet i Akshus, eller Universitetet i Agder! Eller det Kan Universitetet i Argentina avdeling Norge!

  Jeg ser at du har glemt noe i denne artikkelen, det er ikke sikkert alle forstår hva UiA står for! Det kan være Universitetet i Akshus, eller Universitetet i Agder! Eller det Kan Universitetet i Argentina avdeling Norge!

 3. Mine favorittsiter for gratis stock fotos er http://www.sxc.hu og http://www.morguefile.com. Morguefile er helt gratis og har bilder av høy kvalitet. SXC/Stock Exchange har bilder med forskjellige lisenser og i varierende kvalitet, men har til gjengjeld enorme mengder av dem.

  Mine favorittsiter for gratis stock fotos er http://www.sxc.hu og http://www.morguefile.com. Morguefile er helt gratis og har bilder av høy kvalitet. SXC/Stock Exchange har bilder med forskjellige lisenser og i varierende kvalitet, men har til gjengjeld enorme mengder av dem.

 4. Mine favorittsiter for gratis stock fotos er http://www.sxc.hu og http://www.morguefile.com. Morguefile er helt gratis og har bilder av høy kvalitet. SXC/Stock Exchange har bilder med forskjellige lisenser og i varierende kvalitet, men har til gjengjeld enorme mengder av dem.

  Mine favorittsiter for gratis stock fotos er http://www.sxc.hu og http://www.morguefile.com. Morguefile er helt gratis og har bilder av høy kvalitet. SXC/Stock Exchange har bilder med forskjellige lisenser og i varierende kvalitet, men har til gjengjeld enorme mengder av dem.

 5. Dette er noe jeg ikke er særlig flink til, da gjelder det særlig bilder som blir brukt i layouts o.l. I det siste har jeg begynt å sjekke reglene for bildene, som f.eks på Deviantart, hvor det ofte står om man må spørre først, linke, eller bruke fritt som man vil. Det er noe jeg blir mer og mer bevisst på, også ved bruk av Photoshop patterns og brushed f.eks. Og vet du hva Thomas? Det er du som har gjort meg mer bevisst:D Takk for gratulasjonen forresten!

  Dette er noe jeg ikke er særlig flink til, da gjelder det særlig bilder som blir brukt i layouts o.l. I det siste har jeg begynt å sjekke reglene for bildene, som f.eks på Deviantart, hvor det ofte står om man må spørre først, linke, eller bruke fritt som man vil. Det er noe jeg blir mer og mer bevisst på, også ved bruk av Photoshop patterns og brushed f.eks. Og vet du hva Thomas? Det er du som har gjort meg mer bevisst:D Takk for gratulasjonen forresten!

 6. Dette er noe jeg ikke er særlig flink til, da gjelder det særlig bilder som blir brukt i layouts o.l. I det siste har jeg begynt å sjekke reglene for bildene, som f.eks på Deviantart, hvor det ofte står om man må spørre først, linke, eller bruke fritt som man vil. Det er noe jeg blir mer og mer bevisst på, også ved bruk av Photoshop patterns og brushed f.eks. Og vet du hva Thomas? Det er du som har gjort meg mer bevisst:D Takk for gratulasjonen forresten!

  Dette er noe jeg ikke er særlig flink til, da gjelder det særlig bilder som blir brukt i layouts o.l. I det siste har jeg begynt å sjekke reglene for bildene, som f.eks på Deviantart, hvor det ofte står om man må spørre først, linke, eller bruke fritt som man vil. Det er noe jeg blir mer og mer bevisst på, også ved bruk av Photoshop patterns og brushed f.eks. Og vet du hva Thomas? Det er du som har gjort meg mer bevisst:D Takk for gratulasjonen forresten!

 7. Brukte tipset ditt i dag…Flickr:) Men fant et annet blogg innlegg ang samme sak i dag…Ta en titt da vel, var mange tips om forskjellige sider man kunne bruke:) http://www.virrvarr.net/blog/2009/01/23/slik-stjeler-du-lovlige-bilder-til-bloggen-din/

  Brukte tipset ditt i dag…Flickr:) Men fant et annet blogg innlegg ang samme sak i dag…Ta en titt da vel, var mange tips om forskjellige sider man kunne bruke:) http://www.virrvarr.net/blog/2009/01/23/slik-stjeler-du-lovlige-bilder-til-bloggen-din/

 8. Brukte tipset ditt i dag…Flickr:) Men fant et annet blogg innlegg ang samme sak i dag…Ta en titt da vel, var mange tips om forskjellige sider man kunne bruke:) http://www.virrvarr.net/blog/2009/01/23/slik-stjeler-du-lovlige-bilder-til-bloggen-din/

  Brukte tipset ditt i dag…Flickr:) Men fant et annet blogg innlegg ang samme sak i dag…Ta en titt da vel, var mange tips om forskjellige sider man kunne bruke:) http://www.virrvarr.net/blog/2009/01/23/slik-stjeler-du-lovlige-bilder-til-bloggen-din/

 9. Kjempebra innlegg, både dette og de andre du har om billedbruk. Håper det er greit jeg linker hit når jeg nå lager et oppfølgingsinnlegg selv.

  Kjempebra innlegg, både dette og de andre du har om billedbruk. Håper det er greit jeg linker hit når jeg nå lager et oppfølgingsinnlegg selv.

 10. Kjempebra innlegg, både dette og de andre du har om billedbruk. Håper det er greit jeg linker hit når jeg nå lager et oppfølgingsinnlegg selv.

  Kjempebra innlegg, både dette og de andre du har om billedbruk. Håper det er greit jeg linker hit når jeg nå lager et oppfølgingsinnlegg selv.

 11. Hei! Så koselig! Ja, det var meg du så vettu. Hilste på deg, men vet ikke helt om du kjente meg igjen med en gang ;D Du virket ihvertfall litt forfjamset. Hehe! Jeg bor her i Kristiansand til vanlig, nærmere bestemt i Vågsbygd. (:

  Godt innlegg forresten!

  Hei! Så koselig! Ja, det var meg du så vettu. Hilste på deg, men vet ikke helt om du kjente meg igjen med en gang ;D Du virket ihvertfall litt forfjamset. Hehe! Jeg bor her i Kristiansand til vanlig, nærmere bestemt i Vågsbygd. (:

  Godt innlegg forresten!

 12. Hei! Så koselig! Ja, det var meg du så vettu. Hilste på deg, men vet ikke helt om du kjente meg igjen med en gang ;D Du virket ihvertfall litt forfjamset. Hehe! Jeg bor her i Kristiansand til vanlig, nærmere bestemt i Vågsbygd. (:

  Godt innlegg forresten!

  Hei! Så koselig! Ja, det var meg du så vettu. Hilste på deg, men vet ikke helt om du kjente meg igjen med en gang ;D Du virket ihvertfall litt forfjamset. Hehe! Jeg bor her i Kristiansand til vanlig, nærmere bestemt i Vågsbygd. (:

  Godt innlegg forresten!

 13. Hey! Apropos bilder.. Hvordan ordner man slik at bilder kommer frem på ipublish.no (istedetfor det blå)?

  Hey! Apropos bilder.. Hvordan ordner man slik at bilder kommer frem på ipublish.no (istedetfor det blå)?

 14. Hey! Apropos bilder.. Hvordan ordner man slik at bilder kommer frem på ipublish.no (istedetfor det blå)?

  Hey! Apropos bilder.. Hvordan ordner man slik at bilder kommer frem på ipublish.no (istedetfor det blå)?

 15. Men så vidt jeg vet skal man ikke lenke bildet til sitt eget blogginnlegg men til flickr…det er også litt viktig å sjekke ut syns jeg, i og med at Flickr i utgangspunktet har en fenomenal gratis tjeneste!

  Men så vidt jeg vet skal man ikke lenke bildet til sitt eget blogginnlegg men til flickr…det er også litt viktig å sjekke ut syns jeg, i og med at Flickr i utgangspunktet har en fenomenal gratis tjeneste!

 16. Men så vidt jeg vet skal man ikke lenke bildet til sitt eget blogginnlegg men til flickr…det er også litt viktig å sjekke ut syns jeg, i og med at Flickr i utgangspunktet har en fenomenal gratis tjeneste!

  Men så vidt jeg vet skal man ikke lenke bildet til sitt eget blogginnlegg men til flickr…det er også litt viktig å sjekke ut syns jeg, i og med at Flickr i utgangspunktet har en fenomenal gratis tjeneste!

 17. Creative Commons er en veldig fin lisens for bilder, men i utgangspunktet er lisensen på Flickr satt til “All Rights Reserved”. Dvs at alle rettighetene er reservert og du har ikke lov til å bruke bildene i noen som helst sammenheng. Det er heldigvis veldig mange som ikke er klar over dette, og hvis du finner et pent bilde du ønsker å bruke så anbefaler jeg å ta kontakt på Flickr med fotografen. Jeg har aldri kontaktet noen og fått et negativt svar tilbake, de fleste er faktisk ikke klar over at de må endre lisensen for at andre kan benytte bildene dems. For mange er det naturlig at bildene dems kan brukes fritt når de legges ut på nettet, men slik er det altså ikke hvis lisensen ikke er satt riktig.

  Creative Commons er en veldig fin lisens for bilder, men i utgangspunktet er lisensen på Flickr satt til “All Rights Reserved”. Dvs at alle rettighetene er reservert og du har ikke lov til å bruke bildene i noen som helst sammenheng. Det er heldigvis veldig mange som ikke er klar over dette, og hvis du finner et pent bilde du ønsker å bruke så anbefaler jeg å ta kontakt på Flickr med fotografen. Jeg har aldri kontaktet noen og fått et negativt svar tilbake, de fleste er faktisk ikke klar over at de må endre lisensen for at andre kan benytte bildene dems. For mange er det naturlig at bildene dems kan brukes fritt når de legges ut på nettet, men slik er det altså ikke hvis lisensen ikke er satt riktig.

 18. Creative Commons er en veldig fin lisens for bilder, men i utgangspunktet er lisensen på Flickr satt til “All Rights Reserved”. Dvs at alle rettighetene er reservert og du har ikke lov til å bruke bildene i noen som helst sammenheng. Det er heldigvis veldig mange som ikke er klar over dette, og hvis du finner et pent bilde du ønsker å bruke så anbefaler jeg å ta kontakt på Flickr med fotografen. Jeg har aldri kontaktet noen og fått et negativt svar tilbake, de fleste er faktisk ikke klar over at de må endre lisensen for at andre kan benytte bildene dems. For mange er det naturlig at bildene dems kan brukes fritt når de legges ut på nettet, men slik er det altså ikke hvis lisensen ikke er satt riktig.

  Creative Commons er en veldig fin lisens for bilder, men i utgangspunktet er lisensen på Flickr satt til “All Rights Reserved”. Dvs at alle rettighetene er reservert og du har ikke lov til å bruke bildene i noen som helst sammenheng. Det er heldigvis veldig mange som ikke er klar over dette, og hvis du finner et pent bilde du ønsker å bruke så anbefaler jeg å ta kontakt på Flickr med fotografen. Jeg har aldri kontaktet noen og fått et negativt svar tilbake, de fleste er faktisk ikke klar over at de må endre lisensen for at andre kan benytte bildene dems. For mange er det naturlig at bildene dems kan brukes fritt når de legges ut på nettet, men slik er det altså ikke hvis lisensen ikke er satt riktig.

 19. Meget godt poeng, ikke alltid man tenker på slikt når man skriver et innlegg.
  Personlig synes jeg at compfight (http://compfight.com/) er det beste verktøyet til å søke opp CC bilder i Flickr. Verdt et forsøk.

  Meget godt poeng, ikke alltid man tenker på slikt når man skriver et innlegg.
  Personlig synes jeg at compfight (http://compfight.com/) er det beste verktøyet til å søke opp CC bilder i Flickr. Verdt et forsøk.

 20. Meget godt poeng, ikke alltid man tenker på slikt når man skriver et innlegg.
  Personlig synes jeg at compfight (http://compfight.com/) er det beste verktøyet til å søke opp CC bilder i Flickr. Verdt et forsøk.

  Meget godt poeng, ikke alltid man tenker på slikt når man skriver et innlegg.
  Personlig synes jeg at compfight (http://compfight.com/) er det beste verktøyet til å søke opp CC bilder i Flickr. Verdt et forsøk.

 21. Meget godt poeng, ikke alltid man tenker på slikt når man skriver et innlegg.
  Personlig synes jeg at compfight (http://compfight.com/) er det beste verktøyet til å søke opp CC bilder i Flickr. Verdt et forsøk.

  Meget godt poeng, ikke alltid man tenker på slikt når man skriver et innlegg.
  Personlig synes jeg at compfight (http://compfight.com/) er det beste verktøyet til å søke opp CC bilder i Flickr. Verdt et forsøk.

 22. Sånn når det gjelder gutte bloggera trur eg du må vere den beste eg veit 🙂

  Sånn når det gjelder gutte bloggera trur eg du må vere den beste eg veit 🙂

 23. Sånn når det gjelder gutte bloggera trur eg du må vere den beste eg veit 🙂

  Sånn når det gjelder gutte bloggera trur eg du må vere den beste eg veit 🙂

 24. Sånn når det gjelder gutte bloggera trur eg du må vere den beste eg veit 🙂

  Sånn når det gjelder gutte bloggera trur eg du må vere den beste eg veit 🙂

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.