I dag var jeg i et veldig hyggelig og interessant møte med Forbrukerombudet hvor vi blant annet diskuterte retningslinjer for kommersielle aktiviteter i sosiale medier, dette fordi Forbrukerombudet ikke føler de vet nok om bransjen og hvordan de skal stille seg i forhold til de nye digitale mediene.

Som jeg har nevnt tidligere så blir det stadig mer vanlig for bloggere å ta seg betalt for å omtale produkter på bloggen, og det blir desto viktigere for bloggere å være klar over hva norsk lov og hva slags regler som gjelder i forhold til dette.

Foto: jelene

Hvis du omtaler et produkt på bloggen din og har mottatt penger eller produkter for det, skal dette oppgis.

Det veldig få er klar over er at hvis man ikke gjør det så bryter man faktisk norsk lov. Det enda færre vet er at reglene gjelder ikke bare når du mottar penger, men hvis man mottar produktet gratis.

Det betyr i realiteten at velge mange norske bloggere bryter loven hver eneste dag, og det er derfor jeg sammen med blogg.no er i dialog med Forbrukerombudet om hvordan dette skal håndteres. Det er naturlig at vi som er med på å forme bransjen også tar denne delen av ansvaret og sørger for at folk vet og at reglene er tydelig på hva som er lov og ikke.

Som jeg nevnte tidligere, dette året blir bloggerens år – og jeg gleder meg til å være en del av det.

Cola er ikke sponsor av dette innlegget.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.