Some rights reserved by paul goyette

Sosiale medier er enda en liten baby i bleie, selv om internett nå begynner å bli en liten tenåring. Det betyr at sosiale medier enda ikke har funnet sin rette form og jobben til mennesker som jobber med sosiale medier er ofte ute å eksperimentere og  lærer mye mens veien blir laget.

Vi baserer tanker, ideer og konsepter på erfaring fra tidligere oppdrag samt på artikler og case-studies fra andre i bransjen (alt for ofte fra utlandet, som sjeldent samsvarer med markedet i Norge) og det er fortsatt svært varierende kvalitet på hva som blir levert – både i innland og utland.

Personlig blir jeg litt frustrert over folk som omtaler seg selv eller andre som eksperter i sosiale medier, nettopp for at dette er så nytt og at de sosiale mediene konstant er i endring og utvikler seg i rasende fart (Les forøvrig Cecilie og Sermo sine tanker rundt dette).

Det finnes ingen eksperter i sosiale medier, det finnes mennesker med mye eller liten erfaring. Man er alltid en student når man jobber med sosiale medier, man blir aldri utlært.

Dessverre er det slik at mange kontakter kunder der ute óg er eksperter, noe som skaper frustrasjon hos bedriftene som synes det er vanskelig å finne mennesker med kompetanse og erfaring. Jeg fikk senest forrige uke spørsmål på et kurs jeg holdt, om hvordan man kunne avsløre om personen som henvendte seg visste hva han/hun snakket om eller ikke. Det var noe jeg selv ikke klarte å svare på, og har derfor lyst til å få en liten debatt rundt.

Hva slags spørsmål kan en bedrift stille til en som henvender seg til dem som ekspert i sosiale medier, for å sjekke om personen vet hva han snakker om eller ikke?

Delta i kommentarfeltet under, og bruk gjerne knappene under for å dele innlegget – slik at vi får mest mulig innspill.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.