Eller, min kjære sin mac for å være helt nøyaktig.. Her er hva som skjedde;

På tirsdag, etter en ukes ferie på Mallorca landet jeg og mine kjære på Gardermoen med DK836 litt over klokken 5. Siden jeg ikke ser poenget med å reise seg opp med det samme lysene slukker, bare for å gå ut og vente i kø på bagasjen ventet vi til alle var gått ut av flyet. Vi går stille gjennom korridorene og gjennom taxfree’en og det går da opp for meg at vi glemte mac’en til Marte i bagasjehyllen på sete 10J.

Jeg går umiddelbart bort til der jeg kom inn for å prøve å komme tilbake til flyet, men får beskjed om å henvende meg til SAS skranken av en vekter (selv om jeg sa at det var Thomas Cook som fløy oss), men jeg går bort til SAS skranken og snakker med en hyggelig dame – hun forteller meg at jeg må snakke med hittegods. Jeg løper bort til hittegodsskranen og blir møtt av en ikke fullt så hyggelig dame som tydelig viser at hun driter i situasjonen min og hun ikke har fått inn noen mac, jeg forteller at det ikke er så rart siden jeg landet for 30 minutter siden. Hun sier at jeg da må ringe i morgen tidlig, og se om de hadde fått den inn da. Jeg prøvde å forklare at hvis jeg eller noen i nærheten av flyet bare sjekket 10J sin bagasjehylle akkurat nå så sparte vi alle for masse arbeid, men det var ikke mulig. Jeg spurte også om jeg kunne registrere at den var mistet, sånn at de bare kunne ringe meg når det kom inn – men jeg komme ikke noe lengre der heller og måtte gå tomhendt hjem.

Når jeg kom hjem sendte jeg en epost til Hittegods og opplyste om situasjonen, flightnummer, klokkeslett ++, jeg får svar ca kl 07 dagen etter at den ikke er blitt funnet, og ringer opp 4 ganger i løpet av dagen for å sjekke – de har mottatt andre gjenglemte ting fra det flyet, men ikke macen som vi VET lå der. Jeg ringer fortvilet til Thomas Cook airlines hvor jeg får dem til å ringe de som har rengjort flyet den morgenen, men ingen har verken sett eller hørt noe om mac’en min. Både Thomas Cook og Hittegods ber meg ringe tilbake i morgen, kanskje den har kommet til rette da?

3 dager senere, fortsatt ingen mac hos verken Thomas Cook eller Hittegods, og det er tydelig at de verken bryr seg eller ønsker å løse situasjonen min.

Mitt spørsmål til dere er da, hva tror dere har skjedd? Har rengjøringsservice stjålet den? Noen på hittegods? Eller bare forduftet den magisk fra bagasjehylle 10J?

Og ja, vi var de SISTE passasjerene ut av flyet.

22 thoughts on “Hvem stjal macen min?

 1. Hva som har skjedd blir vel bare spekulasjoner. Og, man bør holde seg for god til å rette pekefingeren mot noen spesielle i denne situasjonen.
  Jeg kan forstå det er surt å miste en mac, men det er vel til syvende og sist kun seg selv man kan rette pekefingeren mot!

  Nå kan det vel hende en passasjer har tatt den med seg da…..bare for å så enda en mistanke 😉

 2. Hva som har skjedd blir vel bare spekulasjoner. Og, man bør holde seg for god til å rette pekefingeren mot noen spesielle i denne situasjonen.
  Jeg kan forstå det er surt å miste en mac, men det er vel til syvende og sist kun seg selv man kan rette pekefingeren mot!

  Nå kan det vel hende en passasjer har tatt den med seg da…..bare for å så enda en mistanke 😉

 3. Helt idiotisk håndtering av SAS/Thomas Cook/Gardemoen – de skulle latt deg eller et annent personalet hente Mac-en asap etter du sa i fra.

 4. Helt idiotisk håndtering av SAS/Thomas Cook/Gardemoen – de skulle latt deg eller et annent personalet hente Mac-en asap etter du sa i fra.

 5. Jeg synes du skal skrive en klage rettet til den øverste sjefen du kan finne fra flyselskapet, utro tjenere er ingen god reklame- ettersom dere vet dere var sist ute…?

 6. Jeg synes du skal skrive en klage rettet til den øverste sjefen du kan finne fra flyselskapet, utro tjenere er ingen god reklame- ettersom dere vet dere var sist ute…?

 7. Det er ikke snakk om å peke finger egentlig, det er snakk om at man ble behandlet dårlig, i en situasjon man forventer at man skal bli behandlet på en seriøs måte. Når man jobber i ett serviceyrke, er det meningen at man skal yte service når det trengs, og ønskes. Synes det er elendig, og forferdelig kjipt å miste mac`en sin, når det på en måte var så “nærme”. Håper dere finner ut av det.

 8. Det er ikke snakk om å peke finger egentlig, det er snakk om at man ble behandlet dårlig, i en situasjon man forventer at man skal bli behandlet på en seriøs måte. Når man jobber i ett serviceyrke, er det meningen at man skal yte service når det trengs, og ønskes. Synes det er elendig, og forferdelig kjipt å miste mac`en sin, når det på en måte var så “nærme”. Håper dere finner ut av det.

 9. Snakk om dårlig service! Man skal jammen ta slike ting seriøst, ikke tulle det bort. Skjønner ikke hvorfor du ikke bare kunne fått lov til å sjekket hyllen med en gang.

 10. Snakk om dårlig service! Man skal jammen ta slike ting seriøst, ikke tulle det bort. Skjønner ikke hvorfor du ikke bare kunne fått lov til å sjekket hyllen med en gang.

 11. Ikke første gangen jeg har hørt om. Ble frastjålet lommeboken min på et fly, og lommeboka lå i setelommen, så er ikke snakk om at andre enn flypersonell evt vaskepersonell som har tatt den, for vi var siste som gikk av flyet. Men dette var Iceland Air.

  Lykke til med hittegods!

 12. Ikke første gangen jeg har hørt om. Ble frastjålet lommeboken min på et fly, og lommeboka lå i setelommen, så er ikke snakk om at andre enn flypersonell evt vaskepersonell som har tatt den, for vi var siste som gikk av flyet. Men dette var Iceland Air.

  Lykke til med hittegods!

 13. Jeg er forsåvidt helt enig med første kommentar her. Det hjelper ikke sitte å fundere på hvem som har gjort hva her. Greit nok, du ble behandlet som skit av ei ku på hittegods, mens biten med at du ikke kommer inn igjen til flyet har med sikkerhet å gjøre (vil jeg tro.)

  Noen fant ut at de hadde lyst på en Mac. Jaja, så fikk dem seg en Mac, det er ikke så mye å gjøre med det. Verden består av mange uærlige sjeler, og du fikk desverre komme i nærheten av en av dem på din flytur.

  Er ikke dette slikt som du selv allikevel får dekket på reiseforsikringa? Isåfall får vi da håpe vedkommmende som fikk seg ny Mac får noe glede av den. 😛

 14. Jeg er forsåvidt helt enig med første kommentar her. Det hjelper ikke sitte å fundere på hvem som har gjort hva her. Greit nok, du ble behandlet som skit av ei ku på hittegods, mens biten med at du ikke kommer inn igjen til flyet har med sikkerhet å gjøre (vil jeg tro.)

  Noen fant ut at de hadde lyst på en Mac. Jaja, så fikk dem seg en Mac, det er ikke så mye å gjøre med det. Verden består av mange uærlige sjeler, og du fikk desverre komme i nærheten av en av dem på din flytur.

  Er ikke dette slikt som du selv allikevel får dekket på reiseforsikringa? Isåfall får vi da håpe vedkommmende som fikk seg ny Mac får noe glede av den. 😛

 15. Finnes det ikke en eller annen software for Mac som er laget for tilfeller som dette? Som da altså sender deg en mail i det øyeblikket noen prøver å skru på maskinen og eventuelt destrukturer seg selv så godt det kan gjøres for software! Mener jeg har lest om noe lignende i nyhetene før (tror casen var at tyven ble filmet uten å vite de av Macen sitt cam helt automatisk, hvor filmen ble sendt til eieren som igjen kontakt politiet).

  Kanskje noe vi alle bør vurdere å installere nå i disse dager når vi er så mobile som vi er?

 16. Finnes det ikke en eller annen software for Mac som er laget for tilfeller som dette? Som da altså sender deg en mail i det øyeblikket noen prøver å skru på maskinen og eventuelt destrukturer seg selv så godt det kan gjøres for software! Mener jeg har lest om noe lignende i nyhetene før (tror casen var at tyven ble filmet uten å vite de av Macen sitt cam helt automatisk, hvor filmen ble sendt til eieren som igjen kontakt politiet).

  Kanskje noe vi alle bør vurdere å installere nå i disse dager når vi er så mobile som vi er?

 17. Var nok en av kabinpersonalet som tok den.. Tro meg, de er ikke til å stole på. De er de verste flyvertinnene jeg har vært borti.

 18. Var nok en av kabinpersonalet som tok den.. Tro meg, de er ikke til å stole på. De er de verste flyvertinnene jeg har vært borti.

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.