Jeg vil at du skal tenke godt etter når jeg stiller deg dette spørsmålet – hvem kommuniserer du mest med? Hvem er personene som du snakker med daglig, gjerne flere ganger om dagen? Mest sannsynlig vil du innse at du ikke kommuniserer med mer enn 4-6 faste mennesker til daglig.


Attribution Some rights reserved by SMercury98

Det er noe som overrasket meg i forhold til hvor tilgjengelig og enkelt det er å kommunisere nå som så mange bruker sosiale medier, jeg trodde det ville gjøre at man kommuniserer med mange flere, det viser seg ikke å stemme helt.

En gjennomsnittelig Facebook bruker har 120 venner, i følge Cameron Marlow fra Facebook, men vi har kun to veis kommunikasjon med 4-6 faste mennesker. MSNhar folk i snitt rundt 100 mennesker på kontaktlisten, men samme der – fast kommunikasjon med mindre enn 5 mennesker, på Skype er det rundt 2 stk.

Studier gjort av Stefana Broadbent (som inspirerte meg til å skrive denne bloggposten) forteller at 80%(!) av alle telefonsamtaler eller tekstmeldinger går til de samme 4 menneskene! Jeg sjekket loggen på samtaler og sms – hvis jeg tok bort jobbrelaterte ting, stemte det.

Dette fasinerer meg, vi har alle en veldig liten privat sfære av mennesker som vi fast kommuniserer med. Man bytter kanskje mennesker som er i denne sfæren fra tid til annen, men det er altså vanlig at man ikke har mer enn maks 5 mennesker man deler det meste av livet sitt med.

Hva får det deg til å føle? Hva slags mennesker er i din lille sfære? Hvem kommuniserer du mest med?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.