De siste årene har blogging i Norge stått ganske stille. Da snakker jeg om hvem som tilbyr bloggere hjelp og støtte, mennesker som heier på bloggerne. Du har hatt Nettavisen som den store bautaen som driver blogg.no, også har du hatt noen få andre store aktører som halvhjertet har prøvd seg. Selv har jeg jobbet med bloggere helt siden jeg begynte rundt 2003 – og jobber fortsatt veldig tett med å hjelpe bloggere og merkevarer med å jobbe bedre sammen. Jeg har savnet et selskap som tar bloggerene mer på alvor.

Et selskap som lover å gjøre dette ble født i midten av desember i fjor. Helt siden de første gang presenterte seg til meg og mange av de bloggerene jeg har jobbet tett med i over 10 år så har de virket spennende. De har gått høyt ut, satset mye – og det ser ut som de faktisk klarer å levere.

Selskapet heter United Bloggers og har til nå samlet rundt 100 av de mest spennende bloggerene i Norge, fordelt utover en rekke kategorier. Det at de har alt fra mote, mat, interiør, trening og ja – spilling som temaer gjør at jeg har virkelig tro på det de lover. De ønsker å samle bloggere rundt alle slags teamer, og alle blir tatt like seriøst og hjulpet like mye.

Det er spennende, fordi da jobber de tett med bloggerne og hjelper å bygge dem – i stedet for bare å smelle opp bannere på bloggene og putte mest mulig urelevante bannere der.

Jeg tok en prat med hun som leder United Bloggers forrige uke, Lauga Oskarsdottir, under ser dere intervjuet mitt.

Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg fremover. Bloggnorge trenger utfordrere, folk som tenker stort og nytt. Så jeg ønsker United Bloggers velkommen 🙂

Foto: DN, Hampus Lundgren

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.