For et par uker siden fikk jeg æren av å være en av noen få fra Skandinavia som fikk tilgang til å poste på Medium. Siden den tid har jeg skrevet en rekke innlegg, og jeg elsker det!

Men, hva er egentlig Medium? Hva er det som gjør at jeg elsker det og tror dette blir en viktig tjeneste fremover?

Menneskene bak Medium er de samme som skapte den første blogg tjenesten Blogspot som ble kjøpt av Google i 2003, det er også de samme menneskene som skapte Twitter. Med andre ord, gutta vet hva de driver med og har allerede 2 ganger i sin karriere vært med på å definere, samt skape, internett historie.

På mange måter kan man sammenligne Medium med en blogg tjeneste, men det er likevel mye som skiller den fra andre.

For Medium er det kvalitetsinnhold som er det aller viktigste. Vi lever i en verden hvor vi får tilgang til så ekstremt mye innhold, Medium har som mål å kun gi deg det beste innholdet – hele tiden.

Det gjør at de i første omgang, for å teste, kun inviterer noen få til å skrive der. Ved hjelp av avanserte algoritmer måler de hva slags innhold som responderer bra (leste man hele, delte man på sosiale medier etc) og viser dette på forsiden. På denne måten får man utrolig godt innhold presentert hele tiden, i stedet for alt mulig rart som du for eksempel får på forsiden av blogg.no.

Medium har ikke fokus på at hver forfatter har sin egen blogg, men fokus på å skape samlinger av gode poster på spennende temaer. Det vil si at du leser Medium mer som et magasin der du får spennende innhold sortert på temaer, ikke forfattere.

Man har ikke kommentarer som man tradisjonelt har, men man kan legge igjen notater til hver avsnitt. Som forfatteren selv velger om skal være offentlig eller kun for han.

Som forfatter der slipper man å tenke på design etc, her kan man bare fokusere på å skrive. Man kan invitere inn folk til å skrive, gi feedback og kommentere før man poster. Grensesnittet er stilrent og enkelt å forstå, og siden nivået er så høyt så presser man seg hele tiden til å gjøre sitt absolutt beste.

Jeg elsker det, dette er slik internett skal være. Tjenesten bryr seg ikke om hvem du er, men bare om innholdet du skriver. Godt innhold blir belønnet, dårlig innhold blir glemt.

Kan også anbefale «Welcome to Medium» fra Ev Williams (en av skaperene) og «Why I Chose Medium» av Oscar Godson.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.