I tiden fremover kommer du til å høre mye om Google Glass. I korte trekk er Glass Google sin storsatsning innen neste generasjons bærbare datamaskiner. Den typen man faktisk har på kroppen sin, «hele tiden».

Google Glass er en datamaskin bygget inn i en brilleinnfatning med projektor som oppfattes som en 25″ stor skjerm, touchflate, kamera for foto og video (5 mega piksel og 720p), mikrofon og høyttaler.

I tillegg har den 16GB lagring (12 som man kan bruke), wi-fi og bluetooth. Batteriet sies at skal vare en hel dag med «vanlig bruk».

For å bruke Glass kan man enten bruke stemmekommandoer eller touchflaten på siden av brilleinnfatningen. Et eksempel på en kommando er «hey Glass, take a picture» for å ta et bilde, eller «hey glass, what is the fastest way home from here?».

Glass vil da ta et bilde som den lagrer på brillen for deg, og som du da kan dele i eksempel 1. I eksempel 2 vil Google vise deg et kart med den raskeste ruten hjem som du kan navigere via.

Det er også mulighet for å kjøre videokonferanser rett fra Glass, dele via Google Plus og mye mer.

Det å ha en datamaskin såpass tilgjengelig, og usynlig gir selvfølgelig mange spennende muligheter, og Google har allerede åpnet opp for at et fåtall utviklere over hele verden kan begynne å lage småprogrammer til Glass. Her kan vi nok forvente oss å se mye spennende løsninger, men det er verdt å merke seg at Google nekter både betalte apper og reklame finansierte apper foreløpig – noe som er bra for oss forbrukere.

Google sitt mål med Glass er å gjøre teknologien usynlig, slik at man unngår å se ned i telefonen og gå glipp av hverdagen. I stedet ønsker de å legge et lag oppå virkeligheten man er i der og da, når og om man trenger det.

Glass vil være tilgjengelig rundt slutten av 2013, men er allerede delt ut til rundt 8000 test brukere som allerede er i gang med å leke seg og teste ut produktet i hverdagen.

Personlig gleder jeg meg veldig til å teste dette, og ser på det som første store steget i forhold til teknologi som man bærer på kroppen. Mange er skeptiske i forhold til personvern etc, men det var man når telefoner fikk kameraer etc også. Dette er fremtiden, dette vil komme – samtidig som det er viktig at man setter krav og har sunn skepsis. Google vil vite mer om oss enn noen gang, det er eneste måten tjenesten vil fungere optimalt.

Det er allerede begynt å dukke opp videoer og bilder av folk som bruker Glass, her er en av mine favoritter. Det gir så utrolig mange muligheter når kamera er akkurat det du ser, og du ikke trenger å hoppe ut av hverdagen for å fange øyeblikkene dine.

Ved å gjøre teknologien usynlig så kan bruken og utviklingen ta to retninger. Enten blir vi flinkere til å se hverandre i øynene og ta vare på øyeblikkene våre sammen, ellers blir vi mer enn noen gang distrahert og distansert – som gjør at vi fortsetter med å sette våre dingser foran de menneskene vi er glad i.

Hvilken vei tror du det går?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.