I innlegget mitt «bloggtips for nybegynnere» anbefalte jeg alle bloggere å sette opp Google Analytics på bloggen sin. I dette innlegget forklarer jeg hva Google Analytics er, og hvorfor du bør bruke det.

Dette er en rask innføring i forhold til blogging, anbefaler også Savi og Metronet sine blogger i forhold til mer avanserte tips.

Google Analytics (heretter GA) er et gratis verktøy fra Google som samler data og statistikk om de som besøker bloggen din. Her kan du enkelt få oversikt over hva slags innlegg som er mest populære, hvilke flest mulig lukker med en gang og hvor mange besøkende du hadde denne uken i forhold til forrige. Kort fortalt alt du trenger å vite om trafikken på bloggen din og hvem som besøker den.

For å sette opp Google Analytics gjør du følgende:

  • Kopier koden og lim den inn i bloggen din sin HTML rett over taggen < / body >
  • Iløpet av 24 timer bør du begynne å se trafikken din når du er logget inn i GA

Etter et par dager kan du logge deg inn og leke deg litt rundt på de forskjellige mulighetene man har i forhold til statistikk, bruk menyen til venstre og klikk deg igjennom de forskjellige valgene . Det meste er selvforklarende, men erfaringsmessig blir de fleste litt forvirret av hva bounce-rate er. Bounce-rate er hvor mange prosent av dine besøkende som har forlatt siden innen kort tid uten å foretatt seg noe, jo lavere bounce-rate – jo bedre (min bounce-rate er normalt på rundt 60%).

Et lite tips er å sette opp epostvarsling (gjøres ved å klikke Email/E-post knappen inne på rapporten) slik at du kan motta forrige ukes trafikk hver mandag, sammenlignet med uken før det igjen for eksempel. Slik at du kan følge utviklingen.

Vil også påpeke at jeg ikke anbefaler noen nye bloggere å tenke på statistikk de første 2-3 mnd, da du bør fokusere på godt innhold i første omgang, men viktig at du setter det opp fra dag 1. (les flere tips for nybegynnere)

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.