Tjenesten google alerts er en viktig del av hverdagen min, i forhold til å få med meg hva som skjer rundt ting jeg interesserer meg for. Jeg har fått inntrykk av at ikke så mange som jeg kanskje trodde, kjenner til hva google alerts er – og hvordan bruke det. Tenkte derfor å gi dere en kjapp innføring.

Google alerts er rett og slett en måte å overvåke søkeord uten å aktiv søke etter de. Istedet setter du opp listen over søkeord du vil overvåke, og kan velge mellom og få tilsendt mail hver dag eller time når google oppdager at noen nevner søkeordet ditt, du kan også få det som RSS og sette det opp i feks google reader (det gjør jeg).

Det å kunne sette opp en liste over ting som interesserer deg, for så slippe å tenke på det før det faktisk er nødvendig gjør hverdagen mye mer effektiv. Og er å anbefale for både bedrifter og enkeltpersoner. Jeg vil si at det er et akkurat must for bedrifter og ha sitt eget navn, samt bransje navn og kanskje noen konkurrenter oppført. Og for dere bloggere som leser dette, hadde det ikke vært praktisk og fått mail hver gang noen skriver om dere?

Google alerts er helt gratis, og har et veldig enkelt grensesnitt. Test det ut med ett eller to søkeord, og bruk det aktivt hvis du føler du får noe verdi ut av det. Jeg er klar over at det finnes andre overvåkningstjenester også, men de går jeg ikke inn på i dette innlegget. Google Alerts tar for seg alt som google indekserer (og det er ganske mye iløpet av et døgn) og gir en veldig grei oversikt.

Bruker du google alerts? Hva slags søkeord har du satt opp?

16 thoughts on “Hva er google alerts?

 1. Har satt opp Google Alerts på både navnet mitt, firmanavnet hvor jeg jobber, og nicket mitt.
  Kjekt å se når Google indekserer noe nytt som inneholder disse ordene, føler jeg har mer oversikt over hva som finnes av info om meg der ute 🙂

  Verdt å nevne at Google Alerts ikke sier ifra når noen søker om ordene du har lagt inn, men den sier heller ifra når google har indeksert noe i søkemotoren sin som inneholder ordene du har lagt inn 🙂 Fin tjeneste!

  Har satt opp Google Alerts på både navnet mitt, firmanavnet hvor jeg jobber, og nicket mitt.
  Kjekt å se når Google indekserer noe nytt som inneholder disse ordene, føler jeg har mer oversikt over hva som finnes av info om meg der ute 🙂

  Verdt å nevne at Google Alerts ikke sier ifra når noen søker om ordene du har lagt inn, men den sier heller ifra når google har indeksert noe i søkemotoren sin som inneholder ordene du har lagt inn 🙂 Fin tjeneste!

 2. Har satt opp Google Alerts på både navnet mitt, firmanavnet hvor jeg jobber, og nicket mitt.
  Kjekt å se når Google indekserer noe nytt som inneholder disse ordene, føler jeg har mer oversikt over hva som finnes av info om meg der ute 🙂

  Verdt å nevne at Google Alerts ikke sier ifra når noen søker om ordene du har lagt inn, men den sier heller ifra når google har indeksert noe i søkemotoren sin som inneholder ordene du har lagt inn 🙂 Fin tjeneste!

  Har satt opp Google Alerts på både navnet mitt, firmanavnet hvor jeg jobber, og nicket mitt.
  Kjekt å se når Google indekserer noe nytt som inneholder disse ordene, føler jeg har mer oversikt over hva som finnes av info om meg der ute 🙂

  Verdt å nevne at Google Alerts ikke sier ifra når noen søker om ordene du har lagt inn, men den sier heller ifra når google har indeksert noe i søkemotoren sin som inneholder ordene du har lagt inn 🙂 Fin tjeneste!

 3. Takk for kommentaren Kent! Har forandret ordlyden litt nå, du har helt rett ang indeksering og ikke når det faktisk blir nevnt.

  Takk for kommentaren Kent! Har forandret ordlyden litt nå, du har helt rett ang indeksering og ikke når det faktisk blir nevnt.

 4. Takk for kommentaren Kent! Har forandret ordlyden litt nå, du har helt rett ang indeksering og ikke når det faktisk blir nevnt.

  Takk for kommentaren Kent! Har forandret ordlyden litt nå, du har helt rett ang indeksering og ikke når det faktisk blir nevnt.

 5. @kent, har du satt opp alerts på ordet Kent? Da er det vel nesten mer som ikke omhandler deg, enn som omhandler deg, og vinninga går oppi spinninga vil jeg tro.

  Jeg har satt det opp på Markedshøyskolen hvor jeg jobber. (skriver det her nå for å se om det indekserer)

  Men skal sette opp noen ord til.
  Hva er forskjellen mener du, mellom Google Alerts og mediaovervåkingstjenester som jeg også bruker. Føler de gir meg mye bra som kun er på nett også

  @kent, har du satt opp alerts på ordet Kent? Da er det vel nesten mer som ikke omhandler deg, enn som omhandler deg, og vinninga går oppi spinninga vil jeg tro.

  Jeg har satt det opp på Markedshøyskolen hvor jeg jobber. (skriver det her nå for å se om det indekserer)

  Men skal sette opp noen ord til.
  Hva er forskjellen mener du, mellom Google Alerts og mediaovervåkingstjenester som jeg også bruker. Føler de gir meg mye bra som kun er på nett også

 6. @kent, har du satt opp alerts på ordet Kent? Da er det vel nesten mer som ikke omhandler deg, enn som omhandler deg, og vinninga går oppi spinninga vil jeg tro.

  Jeg har satt det opp på Markedshøyskolen hvor jeg jobber. (skriver det her nå for å se om det indekserer)

  Men skal sette opp noen ord til.
  Hva er forskjellen mener du, mellom Google Alerts og mediaovervåkingstjenester som jeg også bruker. Føler de gir meg mye bra som kun er på nett også

  @kent, har du satt opp alerts på ordet Kent? Da er det vel nesten mer som ikke omhandler deg, enn som omhandler deg, og vinninga går oppi spinninga vil jeg tro.

  Jeg har satt det opp på Markedshøyskolen hvor jeg jobber. (skriver det her nå for å se om det indekserer)

  Men skal sette opp noen ord til.
  Hva er forskjellen mener du, mellom Google Alerts og mediaovervåkingstjenester som jeg også bruker. Føler de gir meg mye bra som kun er på nett også

 7. @Aleksander
  Nei, har satt opp alerts på hele navnet mitt, gidder ikke å få alerts på bandet, røykmerker, stedet…osv. 😛

 8. @Aleksander
  Nei, har satt opp alerts på hele navnet mitt, gidder ikke å få alerts på bandet, røykmerker, stedet…osv. 😛

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.