I ly av debatten rundt «150 venner» eksperimentet mitt hvor jeg har kommet frem til at Facebook ikke lenger er for venner, men for relasjoner, har det dukket opp et nytt interessant spørsmål. Hva er en venn? Har definisjonen på en venn forandret seg de siste tjue årene?

Har vi kanskje flere vi definerer som venner nå enn før? Jeg tror det. Jeg tror at hvis vi ber en eldre mann definerer hva en venn er, og får han til å fortelle om sine venner, vil vi få et ganske anderledes svar enn hvis man spør en i tjueårene. Jeg tror at de aller fleste vi kjenner nå definerer vi som venner, også har man noen få utvalgte som man kategoriserer som sine bestevenner.

Forskning tyder på at 80% av all kommunikasjon vi mennesker har er med 4 faste personer (eget blogginnlegg), og det har ikke forandret seg de siste 20 årene nevneverdig.

Kanskje både den voksne og den oppvoksende generasjonen har like mange «gode venner», men den oppvoksende generasjonen har flere «løse vennskap»?

Min mor sier at hun har rundt 10 hun definerer som venner og som hun deler livshistorier med, jeg har nok ihvertfall 40 stykker.

Hva tenker du? Hvor mange definerer du som venner? Er det forskjell på den voksne og oppvoksende generasjonen?

 

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.