Det er spennende å følge med på trendene i bransjen vår. Det å se hvordan merkevarer går igjennom de forskjellige stadiene i forhold til syn og integrering av sosiale medier, til hvordan byråer jobber med å både lære opp og følge etter dem.

Selv om stadig flere norske merkevarer begynner å bli dyktige på å drifte sitt digitale jeg på sosiale kanaler, har mange fortsatt en lang vei å gå.

Det burde si seg selv at det ikke lenger holder å «bare være der», det holder heller ikke bare å kaste ut reklamebudskap. Man trenger noen til å passe på merkevaren, engasjere sitt publikum og delta aktivt i varepraten. Få selskaper klarer å håndtere dette selv, og det er her community managere (CM) kommer inn.

En CM sitt ansvar er å stimulere, engasjere og bygge publikummet rundt merkevaren. Ved å aktiv være i tett dialog, dele relevant informasjon og skape aktiviteter er en CM det veldig mange av de som er dårligst i klassen på sosiale medier i Norge mangler.

En CM produserer innhold, sjekker daglig omtaler på de sosiale kanalene og har stor forståelse for hva som skal til for å få publikummet til å elske merkevaren.

Markedet har eksplodert det siste året, og det er stadig flere både kommunikasjon, reklame, pr og til og med mediebyråer som hiver seg på trenden. De hjelper ivrig store norske merkevarer med å komme seg igjennom «barnestadiet» av sin sosiale medie tilstedeværelse og inn i «ungdomstiden».

På sikt må en merkevare klare å håndtere dette selv, men det er dessverre mange som enda har en lang vei å gå her.

Da er det greit å ha noen som kan hjelpe deg på veien, og lære deg å kjenne sitt publikum.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.