Hashtaggen, eller emneknaggen som mange nå skal ha det til at det heter (#) ble første gang introdusert via tjenesten IRC for mange år siden, men har blitt best kjent når den ble introdusert på twitter som en måte å samle tweets rundt et spesifikt tema.

I mange år har twitter vært kongen av hashtags og oppfordret merkevarer over hele verden til å merke kampanjene sine for å få omtale på twitter. Dette så vi for eksempel veldig tydelig under årets Superbowl hvor så og si alle reklamefilmene inneholdt den lille firkanten i håp om ekstra «earned media».

I tv-serien Game of Thrones lar gamlefar Tywin Lannister sin sønnesønn Joffrey være konge og tror han styrer landet, før vi veldig tydelig etterhvert ser hvem som egentlig sitter med makten – og hvem som egentlig styrer både kongen og hele kongeriket.

Stakars twitter har plutselig innsett av de er akkurat som Joffrey i Game of Thrones. Mektige Facebook (aka Tywin) har nemlig dukket opp i tronesalen og vist hvem som er sjefen.

I ett enkelt grep har de nå tatt over alle de eksklusive hashtag kampanjene som før kun ble kjørt på Twitter, ved å selv innføre hashtags. Nå fungerer plutselig alle hashtag kampanjer like godt på begge plattformer, og Facebook gjør seg plutselig aktuell igjen mot merkevarer.

Med sine millioner flere brukere, og hundretusenvis flere merkevarer er det ingen tvil om at Facebook har gjort et svært riktig trekk med å innføre hashtags.

La oss bare håpe at det ikke blir hashtags overload slik som på Instagram, og at merkevarer slutter med de latterlige (og lite effektive) lik hvis du liker kampanjene.

Hvem vet, kanskje kongen av hashtags har et smart kort opp i ermet sitt, eller vil Tywin for alltid styre over lille Joffery?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.