I går kveld ringte VG meg og hadde et par spørsmål rundt blogging i Norge, spesiellt da rettet mot hvordan man får trafikk, hvordan man tjener penger og hvor mye man kan tjene. Siden det var såpass spesifikke spørsmål ba jeg journalisten å spørsmålene på epost.

Selve saken finner dere på side 8 og 9 i dagens VG, og under finner dere hva jeg svarte på de forskjellige spørsmålene. Tenkte kunne være interessant å se hva som ble med i saken og hvordan det ble vinklet.

Hvordan kan man best markedsføre bloggen sin? Hva konkret bør man gjøre?

Det viktiste man gjør er å fokusere på godt innhold, som igjen gir gode faste lesere. På sikt vil disse hjelpe deg å spre blogginnleggene dine rundt via sosiale medier og du vil få en jevn naturlig vekst. Det er også lurt å være aktiv i bloggmiljøet selv og legge igjen relevante kommentarer til innlegg du liker, da er sjansen stor for at folk liker kommentaren din og gir bloggen et besøk.

Det er også lurt å oppdatere jevnlig og dele blogginnleggene dine via facebook, nettby og twitter til mennesker som følger deg.

Kanskje litt banale underspørsmål, men fint om du sier litt rundt
-hvor ofte bør man oppdatere?

Personlig blogger bør oppdateres minst annehver dag for å beholde interessen hos de fleste lesere, bedriftsbloggere kan slippe unna med 1 gang i uken. Det viktigste er at du har en jevn flyt av oppdateringer, slik at faste lesere har en anelse om når de kan forvente neste blogginnlegg.

-hva slags bilder?

Det viktigste du bør tenke på rundt bildebruk er at bildene du bruker bør være relevante til innholdet i blogginnlegget, det er også viktig å ha i bakhodet at du må ha rettigheter til å bruke bildet. Personlige bilder fungerer også bra fordi det blir lettere for leserene å relatere seg til bloggeren når de har et ansikt og knytte ordene til.

-noen spesiell måte å skrive på?

Jeg råder alltid bloggere til å skrive personlig. De fleste blogger er personlige og det er lettere å relatere seg til bloggeren når de føler de leser deres meninger og tanker i en personlig form.

– hva har aktivitet på andres blogger å si?

Før var det veldig vanlig å være aktiv på andres blogger i form av kommentering, men den siste tiden har dette sklidd veldig ut og folk ser raskt ned på deg hvis du ikke har noe fornuftig å si i kommentarfeltet. Derfor er det lurt å kun legge igjen kommentarer når du faktisk har noe å tilføre innlegget, eller tilføre kommentarene som har blitt lagt inn.

Hvor mye jobb ligger bak en «suksessblogg»?

Det ligger nok mye mer jobb en folk tror bak en blogg med mye trafikk. Disse bloggerene bruker ofte 2-4 timer hver dag på bloggen sin og er i dialog med leserene sine både igjennom kommentarfeltet sitt og personlige eposter som blir sendt.

Kan hvem som helst gjøre suksess som blogger? Hvorfor?

Hvem som helst kan få en blogg med mye trafikk. Det handler bare om at man klarer å videreformidle sine tanker og meningen på en engasjerende måte som appelerer til leserene. Det er også viktig at man ikke gir opp med en gang og ikke fokuserer så mye på trafikk etc før det har gått ihvertfall 6 mnd, innhold og lojale lesere før stor trafikk.

Hvor mye kan man tjene? Er det mulig å si noe om hva de på topplisten tjener?

Jeg ønsker ikke å gå inn på hva enkeltbloggere tjener, men jeg kjenner til bloggere som tjener alt fra 40 000 til 100 000 i måneden. Det som mange glemmer at dette kun er en håndfull bloggere av over en halv million registrerte blogger i Norge. En blogg som har fra 5000 unike besøkende om dagen og oppover kan ligge på rundt 5 000 til 20 000 på en måned.

Hvordan skaffer man annonsører?

De fleste bloggsamarbeid mellom bloggere og kommersielle aktører skjer ved at den kommersielle aktøren tar kontakt med bloggere de kunne tenke seg å jobbe sammen med. Ellers har man tjenester som Google Adsense, Tradedoubler og så videre som plasserer annonser på bloggen din og du tjener penger hver gang noen klikker eller kjøper produktene det er reklame for.

Erfaringsmessig tjener bloggere mest på å gjøre personlige langvarige samarbeid med kommersielle aktører som er relevante for bloggeren og leseren, jeg synes det er viktig at annonsering og reklame ikke skal være forstyrrende og tilføre alle parter verdi.

Det var spørsmålene og svarene ifra intervjuet, liker dere at jeg jeg deler slikt fremover?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.