Mange av bedriftene jeg jobber med streber etter å nå ut til mange mennesker med budskapet sitt. De oppretter blogger, Twitterkontoer og Facebooksider i håp om å skaffe seg 2-3 tusen tilhengere som følger dem. Stormberg for eksempel har litt over 9000 tilhengere på sin Facebookside, noe de har brukt godt over 1 år og mange penger på å oppnå.

En av bloggerene jeg jobber med beviste i forgårs at unge bloggere sitter på en helt annen innflytelse og makt enn disse store merkenavnene som jobber så hardt. Marcus Ek som akkurat har fylt 18 år utfordret bloggerene sine i en bloggpost om at hvis de klarte å samle 6000 mennesker på Facebook som mente han skulle melde seg på Paradise Hotel, så ville han søke.

Marcus hadde ikke engang laget en gruppe selv, og linket aldri til gruppen som raskt vokste etter hvert som leserene hans mobiliserte seg. På under et døgn var det over 8000 mennesker som hadde meldt seg på, under et døgn!

Dette viser bare hva slags innflytelse unge bloggere har. Marcus som har blogget i oktober 2008 som et skoleprosjekt og er nå en av Norges største guttebloggere, i går hadde han 9265 unike mennesker innom bloggen sin. Hva slags bedrift kunne ikke ønske seg det?

Det er spennende å se hvordan dette vil utvikle seg i tiden fremover. Når man med så få grep kan mobilisere 8000 mennesker til å gjøre en aktiv handling for deg, så har det stort potensiale (og mye ansvar) for bloggeren.

Hva er dine tanker rundt bloggermakt og utviklingen vi ser i Norge?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.