29. februar arrangerte Facebook et svært event hvor de introduserte en rekke nyheter og endringer for merkevarer og markedsførere. Mange har omtalt (feks Astrid og Erik) og spekulert i både Timeline til sider og litt rundt de nye annonseformatene – jeg har lyst til å  ta et steg bak og se endringene i et litt større perspektiv.

For det Facebook nå gjør er tvinge/lære opp merkevarer til å fokusere på historier og gode statusoppdateringer, istedet for tradisjonell og forstyrrende reklametekster. Dette gjør de ved at facebooksider sine statusoppdateringer kan bli annonser, og jo flere som engasjerer seg i annonsen eller på vanlig måte i nyhetsstrømmen – jo flere vil man nå ut til.

Facebooksiden blir nå enda viktigere, og merkevarene kan få fortalt hele historien sin (fra etablering til nå) istedet for de siste 15 minuttene. Jo flinkere merkevarer er til å fortelle historien sin på Facebook, jo flere når de, mer engasjement skaper de og større effekt for synlighet og lojalitet til merke.

Tilstedeværelsen i sosiale medier bør aldri være kampanjebasert, men en konstant tilstedeværelse og fokus.

Som Petter Høie tweetet til meg: «from ads to story’s – from campaigns to always on :)»

Jeg kunne ikke vært mer enig. Det er dette sosiale medier handler om, og det er dette Facebook nå jobber med å få merkevarer til å forstå.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.