1259428046748_610

I dag lanserte Forsvaret Futurebook, en blå(grønn)kopi av Facebook. Jeg synes det er veldig positivt og spennende at Forsvaret prøver seg i de sosiale mediene, men litt usikker på fremgangsmåten.

Futurebook er nemlig bare et markedsstunt hvor 17 åringer skal lære om forsvaret, bli mer interessert. Og måten de får folk til å besøke dem er ved å sende ut et brev med lite info og brukernavn og passord til 60 000 17 åringer. Når man logger inn blir man møtt av en falsk profil med ditt navn, alder og bosted. Eneste stedet det står at dette er en falsk profil er med liten skrift i bunnen av siden.

Det jeg ikke liker med dette er flere ting. Det første og mest åpenlyse er at det er altfor lite informasjon for de som besøker siden, og de har uten tillatelse laget en profil av deg med venner, bilder og videoer, uten tillatelse.

Det andre er at dette er ikke bruk av sosiale medier egentlig i det hele tatt, det er ingen dialog! Dette er bare en interaktiv brosjyre hvor man blir lurt til å tro at man har opprette en profil på en side man aldri har besøkt før.

Forsvaret har verdens beste forutsetninger for å lykkes i sosiale medier, de må bare begynne å bruke verktøyene som er der ute allerede. Istedet for å skape falske nye.

Hva er dine tanker?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.