Jeg kan med glede dele at Forbrukerombudet har fått laget en lettlest veiledning til bloggere i forhold til reklame og spons på blogger, ikke ulik siste versjon av Bloggplakaten.

«Forbrukerombudets veiledning om bloggreklame skal gjøre det enklere for bloggere og annonsører å holde seg innenfor markedsføringslovens rammer.

Mange bloggere tjener penger på bloggen sin i form av salgsinntekter, tilsendte produkter og ulike former for kommersielle avtaler med firmaer som ønsker å markedsføre sine produkter. Det er lett å trå feil ved å ikke holde seg innenfor reglene i markedsføringsloven. Dette gjelder særlig prinsippet om at all reklame skal fremstå som reklame.

I tillegg har mange bloggere lesere som er under 18 år, og en vanlig feil er også å  glemme at det finnes særlige beskyttelsesregler for reklame overfor barn.

Forbrukerombudet har sett at det er etterlyst mer informasjon om problemstillingene som markedsføringsloven reiser for bloggere. Vi har derfor utarbeidet denne veiledningen for bloggere slik at det skal være så enkelt som mulig å holde seg innenfor lovens grenser.» Hentet fra Forbrukerombudet.no

Jeg håper at de med dette klarer å nå ut til flest mulig unge bloggere og veilede de i dette vanskelige terrenget, slik at de unngår de vanligste feilene når man driver med kommersiell blogging.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.