Skjermbilde fra blogger hentet fra NRK.no

NRK.no har i dag en sak hvor de melder at bloggere har mottat champagne av et PR byrå og blitt oppfordret til å skrive om den. La meg gjenta det en gang til, et PR byrå oppfordrer ungdom til å reklamere for alkohol – det er ulovlig!

Det er en ting at bloggerene, som er oppgående bloggere med lang erfaring, tok på seg oppdraget og skrev en bloggpost – men at folk som jobber med markedsføring og kommunikasjon tar slike oppdrag synes jeg er uetisk og skremmende. Det er ikke lov å reklamere for alkohol i Norge, og da velge en plattform som blogging og unge bloggere er i mine øyne akkurat det samme som å markedsføre dette til barn.

For å ta opp den gamle tråden med behov for lett tilgjengelig informasjon om kommersiell blogging – både for bloggere og kommersielle aktører, viser dette at det er et klart behov for dette. Disse unge bloggerene kjenner ikke til markedsføringsloven, vergemålsparagrafen eller hvordan de forskjellige kommersielle aktørene fungerer, og det blir da veldig feil for store merkenavn og utnytte bloggere som ikke vet bedre.

Samarbeid med kommersielle aktører og bloggere skal skje på en åpen, ærlig måte – som er til fordel for alle parter! Det være seg bloggeren, leserene og merkenavnet som skal synliggjøres.

Som jeg har sagt tidligere, bloggnorge beveger seg i feil retning – og jeg liker det ikke.

Jeg håper bloggere og kommersielle aktører innser at dette er ikke riktig måte å jobbe på, og at de ødelegger blogging, før det er for sent.

Hva synes du?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.