Foto: Thomas Moen

Som dere som følger bloggen min vet, kom jeg akkurat hjem fra en tur til Madagaskar sammen med UNICEF og Choice (blogginnlegg fra reisen) hvor vi blant annet besøkte et par skoler med enorm fattigdom. På forhånd var jeg innstilt på at dette skulle bli sterkt, og at jeg skulle føle hjelpesløshet, medlidenhet og neste «se ned» på disse menneskene for at de ikke hadde noe som helst – jeg endte opp med å føle noe helt annet.

Menneskene jeg møtte hadde ikke nok vann til å vaske seg, de drakk væske fra kaktuser når de var tørste (som smakte helt forferdelig) og de få og lite næringsrike måltider – klærene var oppsmuldret og de var ofte syke.

Alikevel har jeg aldri møtt noen så positive, livsglade mennesker før. Dette gikk utrolig hardt inn på meg – hvordan kan disse «fattige» menneskene smile mer, være mer kjærlig og se mer positivt på livet enn noen andre mennesker jeg har møtt?

Hva har de som ikke vi har?

Her kom vi «rike» mennesker på besøk og skulle hjelpe (noe vi gjorde, og de var veldig takknemlige for.) dem til en bedre hverdag, lære dem om ernæring og sanitasjon – også ender det opp med at de lærer oss noe mye mer viktig.

Livet handler ikke om hvor mye du har, men med hvem du deler det med
– og hvordan dere støtter hverandre.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.