Facebook er konstant i endring, de aller fleste oppdateringene er postive, gjennomtenkte og gjør at man lettere finner relevant innhold, deler mer og så videre.

Nylig introduserte Facebook muligheten til å abonnere på mennesker du ikke er venner med, ikke ulik «follow» funksjonen til Twitter. Tanken er at «offentlige» personer skal slippe å ha 5000 venner, men alikevel kan dele med folk som er interessert i hva de har å si. Funksjonen fungerer slik at det kun er ting man merker som offentlig når man poster som vil være synlig for de som følger deg, og det du velger å holde privat er kun for dine venner. Dette skal da fjerne behovet for å ha en Facebookside der man må klikke «liker», antagligvis gjør Facebook det fordi mange synes det er vanskelig å opprette og administrere sider.

Hovedgrunnen til at jeg har en Facebookside er slik at mine venner skal slippe å se alt jeg deler som er jobbrealtert, som ikke er relevant for mine venner i det hele tatt.

Ved å benytte seg av abonner funksjonen vil du altså spamme dine venner med masse offentlig mambo jambo, som skaper støy og dårlig stemning.

Hvis abonner skal fungere optimalt burde man faktisk ha mulighet til å skrive ting slik at de offentlige UNNTATT mine venner ser det.

Anbefaler derfor «offentlige» mennesker å fortsette å benytte seg av Facebooksider, slik at man beholder glade venner, har kontroll på tilhengere og flere muligheter ift tabs etc.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.