Facebook grupper har blitt en mye viktigere kanal enn det har vært tidligere.

Med Mark Zuckerberg og Facebooks fokus på mer meningsfylte interaksjoner, ser vi at Facebook grupper stadig får flere funksjoner. Derav blant annet Piksel-tracking.

Hvorfor din bedrift bør ha en Facebook gruppe

Facebook grupper er et svært viktig og voksende konsept. Å ha mindre arenaer hvor man kan være seg selv og møte likesinnede er det mange som ser nytten av. Gruppene oppfattes som mer trygge, intime og private, noe som bidrar til at flere engasjerer seg. Av den grunn er det en stor fordel for bedrifter å lage egne grupper, hvor deres kunder kan engasjere seg. Slike grupper gir deg som bedrift muligheten til å skape dypere interaksjoner med publikummet ditt, og bygge et samfunn.

Koble Facebook gruppen og til Facebook-siden din

En av funksjonene Facebook har tilrettelagt, er at du kan koble Facebook gruppen din opp til din Facebook-side. Dette gir deg flere fordeler, som blant annet Pikselen vi kommer mer inn på senere. Går du for eksempel på min Facebook-side facebook.com/thomasmoen, så har jeg en egen gruppe som heter Moen og venner. Denne gruppen er koblet til min side og den er laget for at jeg skal kunne ha dypere interaksjoner med mitt publikum. Facebook-siden blir derfor primært brukt til å annonsere salg og lignende, mens oppbygging av lojalitet og kunderelasjoner skjer i gruppen.

Facebook ser et stort potensialet i grupper, noe som gjør at du som bedrift også burde vurdere å komme i gang. De gir deg blant annet muligheten til:

  • Å installere apper i gruppen
  • Invitere til arrangementer
  • Få økt innsikt i aktivitetene i gruppen

Piksel i Facebook gruppen

En piksel brukes som en kommunikasjon mellom din nettside og Facebook sin plattform. Den gir deg en oversikt over hva folk som kommer fra Facebook gjør på din nettside. Som for eksempel å måle salg eller nedlastninger av en pdf. Dette brukes primært når du annonserer og kjører kampanjer. Jeg bruker for eksempel konverterings-kampanjer. Konverterings-kampanjer forteller hvor mye det koster å kjøpe et salg eller at noen melder seg på et webinar. Det er et kjempe verdifullt verktøy som bedrifter kan bruke for å ha kontroll på annonseringen sin.

Nå har Facebook også begynt å åpne muligheten for å koble pikselen til gruppen din. Dette gir deg muligheten til å se hva slags resultater og aktiviteter gruppen genererer. Det betyr at du kan se hvor mange salg og aktiviteter medlemmene i gruppen har generert på nettsiden din. Dette er en ny og spennende funksjon, som har et enormt potensiale. Særlig fordi flere og flere begynner å bruke grupper på en mye bedre og smartere måte.

Når utrullingen av pikselen i grupper er helt på plass, vil du på gruppe innsikt få tilgang til ny informasjon. Du vil bla. kunne se:

  • Hvor mange eventer og konverteringer som har skjedd i løpet av de siste 30 dagene.
  • Se en indikasjon på oppganger og nedganger
  • Få en oversikt over detaljer
  • Se de ulike konverteringene som har skjedd fra medlemmene i gruppen.

Mange har vært skeptisk til bruk av grupper fordi de ikke har klart å se en direkte turn- of- investment på gruppe aktivitetene. Nå gir Facebook oss denne muligheten- til å faktisk kunne se i kroner og øre hvor mye salg som genereres i en gruppe. Jeg tror også dette vil bidra til en økning i bedrifter som kommer til å ta i bruk grupper.

Har du eller skal du opprette egen gruppe?

__

Kom i gang med Facebook-annonsering (gratis):
http://thomasmoen.com/minikurs

Ikke glem å abonnere på podcasten via Apple Podcasteller Spotify.


Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.