I disse dager arrangerer Facebook sin årlige utviklerkonferanse som de kaller F8, her deler de med verden hvor Facebook er på vei – og hvilke slags nye tjenester som vil være med på å definere veien. Jeg har sittet og fulgt nøye med på hva som har blitt introdusert, og vi har en spennende tid foran oss.

Sjefen for FB Mark Zuckerberg forteller utviklingen på en veldig pen måte. Når FB ble introdusert lot de deg fortelle basic info om hvem du er som du normalt ville fortalt på 2 minutter i starten av en samtale med noen du ikke kjenner. Så introduserte de veggen hvor de i tillegg lot deg vise hva du har gjort den siste tiden, som du kanskje ville delt hvis du snakket litt videre i en samtale med noen du ønsket å dele med. Steget FB nå tar er å la deg fortelle på en vakker visuell måte om høydepunktene igjennom hele livet ditt, slik du ville fortalt det til en person du virkelig ønsker å ha en tett relasjon til.

De kaller det Facebook Timeline.

Timeline sorterer og fremhever ting de mener definerer deg som person fra du ble født til nå, naturlig nok har ikke FB så mye informasjon om deg før de lanserte – så de lar deg legge til informasjon i tillegg. Slik som søte babybilder, når du flyttet til en ny by eller andre ting du mener er viktig for deg.

Jeg har lekt meg med Timeline i et par timer nå, og er overbevist om at dette er riktig vei for FB å gå. Selvsagt kommer mange (som alltid) til å hate det og vil ha det gamle tilbake, men dette føles veldig informativt og personlig og lar deg bli bedre kjent med vennene dine på en helt ny måte.

Hva synes du om Facebook sine tanker fremover?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.