For en liten stund siden lanserte Apple sitt «sosiale» nettverk Ping, som går i direkte konkurranse mot MySpace, iLike og last.fm. Apple har fra dag 1 over 160 millioner brukere i nettverket sitt (kunder for iTunes) fra 23 forskjellige land, noe som kan kalles en god start.

I utgangspunktet ble jeg veldig gira når jeg ivrig satt og fulgte livstreamen til Apple hvor Steve fortalte om Ping, men i ettertid når jeg har fått prøvd tjenesten og satt meg litt dypere inn i det, så er jeg ikke fullt så gira.

For det første er det vanskelig å kalle tjenesten en sosialt nettverk – da det eneste du kan gjøre er å følge folk, og kommentere på vise ting. Det skinner veldig fort igjennom at dette er laget kun for at Apple skal kunne selge mer musikk.

Til og med artistene har ikke helt skjønt hva de skal med dette – det er faktisk nesten umulig for en artist å registrere seg som artist hos Ping. Og i over en uke var det bare 7 artister tilgjengelig, når jeg sjekket tidligere i dag så var dette antall litt under 100 – og fortsatt altfor dårlig.

Apple har en stor jobb å gjøre hvis dette skal fungere. De må få tilbake muligheten til å finne venner via Facebook, twitter etc – de må gjøre det mer sosialt og de må gjøre flere artister tilgjengelig. En annen ting jeg savner på artistsidene er mer info om beste sanger, videoer osv – gjør det mer interaktivt!

Dette kan bli det nye myspace, men da må visse ting være på plass først.

Har du testet ping?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.