“The future is private” er Facebook sitt nye fokus, forteller Mark Zuckerberg under utviklerkonferansen F8.

Dette vil si at de ønsker å gjøre Facebook til det tryggeste og mest sikre stedet å være for oss forbrukere. Med dette fokuset, medfører det også en del endringer og da særlig når det kommer til nyhetsstrømmen til selve Facebook. Den vil bli redesignet rundt det forbrukerne faktisk bryr seg mest om:

  • Eventer
  • Grupper
  • Stories
  • Nære venner

Det nye designet vil rulle ut i løpet av året, men har også begynt å slippe rundt i verden som iphone og androide versjoner med samme fokus.

Annonsene forsvinner ikke

Det er mange som stresser over at annonserings mulighetene vil forsvinne fra Facebooks nyhetsstrøm med det nye fokuset. Sånn er det altså ikke. Det kan se ut som at annonseplasseringen i høyre-kollonen vil forsvinne, men annonser i selve nyhetsstrømmen vil fortsatt være tilstede. Det er viktig å huske på at annonsering er Facebooks business modell og det de tjener penger på, så det kommer ikke til å forsvinne med verken det første eller det andre.

Når det er sagt, er det fortsatt viktigere enn noen gang å ha fokus på verdifullt innhold. Det er viktig å ha bra og relevant innhold til riktig type mennesker for å lykkes med annonsering.

Facebook Messenger

Messenger er Facebooks nye Facebook..

.. sa jeg på en konferanse for ca to år siden. Mark Zuckerberg gikk så langt å si at om han skulle begynt å lage Facebook på nytt, hadde han laget det som Messenger. Dette illustrerer for stort og mye brukt Messenger er og kommer til å bli fremover. Det er her, på Facebook Messenger, folk har dialogene sine- det er her folk er. Da tror jeg også at det er svært viktig for deg som bedrift å være tilstede.

Bruk tid på å tenkte på hvordan din bedrift kan implementere Messenger og da samtale-fokusert markedsføring i din egen markedsføring. Hvordan kan du jobbe med å lage Messenger bots? Men å lage automatiserte sekvenser eller andre relevante ting inn i din markedsføring? Les gjerne HER for mer om Messenger bots.

En annen endring Mark Zuckerberg sier han ønsker, er å slå sammen Facebook Messenger, WhatsApp og Instagram sin kontaktliste, så du kan sende melding til alle uavhengig av hverandre. Dette vil være spennende å følge med på videre!

Hva tenker du om Facebooks nye fokus?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.