G-Sport som er en kunde av Creo som på mandag var med på lanseringen av Facebook Places Deals i Norge, de er en av 4 utvalgte selskaper som er med i første runde sammen med Facebook.

Det har vært en spennende prosess og følge sammen med G-Sport. Alt fra hvordan det rent teknisk er satt sammen, til hva slags produkter man tester ut for deals i første omgang. Jeg kommer til å dele det jeg kan av tall og tanker rundt dette etterhvert som jeg får data tilgjengelig, og avklart hvilke data jeg faktisk kan dele videre – men frem til det vil jeg bare dele litt offentlige tall som viser litt effekten av deals, annonser og presse.

Jeg har nemlig fulgt nøye med på antall likes på de 4 utvalgte selskapene (G-Sport, Elkjøp, IKEA og McDonalds) som er med i første runde. Tallene under er fra kl 10 mandag morgen til kl 9 i dag morges.

Det vi ser er at alle har hatt en enorm vekst i forhold til tilhengere. Dette er selvsagt en kombinasjon av omtaler i sosiale medier, annonsering og presse, men er alikevel interessant å se veksten – McDonalds kommer best ut med 201% økning, deretter G-Sport med 94%.

Jeg er spent på antall innsjekker og hvor mange som faktisk har benyttet seg av deals, men dette har jeg foreløpig ikke noen tall på. Vil selvfølgelig dele det jeg kan med dere når dette er mulig.

Kan også nevne type deals som de forskjellige selskapene har kjørt.

– IKEA gir 1,- til UNICEF for hver innsjekk
– Elkjøp ga gratis eletrisk tannbørste til de 1000 første som sjekket inn
– McDonalds gir gratis milkshake til en stor eller medium 1955 meny
– G-Sport deler ut 3000 bagger som har normalpris rundt 1000,- til 299,-

Hva synes dere om dealene, og hva synes dere om veksten?

OPPDATERING: Det viser seg at man får frem hvor mange som har benyttet seg av dealen når man sjekker inn i form av et tall med # foran. Jeg har fått sjekket ut 2 steder og kan melde følgende:

G-Sport: 132stk har benyttet seg av deals
McDonalds: 60 stk har benyttet seg av deals

Ta gjerne og sjekk inn på Elkjøp og IKEA og fortell i kommentarfeltet hvor mange disse har hatt

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.