Jeg sitter i skrivende stund på buss på vei til Oslo, og denne bussturen har mildt sagt vært uvanlig – og til tider også ubehagelig.

Det hele begynte som en vanlig busstur hvor jeg satt og ventet på bussen mens jeg slappet av i solen, ca 3 minutter før bussen skal kjøre dukker sjåføren opp.

Busssjåføren har langt uflidd hår, rufsete skjegg og går i en altfor stor dressbukse slik at man tydelig ser den litt slitte boksershortsen under, han har også t-skjorten hengende utenfor genseren og buksen sin. Nå bryr jeg meg normalt ikke om klær, men forventer at folk som jobber i servicebransjen ser renslige ut og har på seg ordentlig arbeidsklær (spesiellt drosje- og busssjåfører).

Busssjåføren bruker deretter 3-4 minutter bare på å få fiklet opp døren og du ser flere passasjerer reagerer på samme måte som meg, med å være litt usikker og skeptisk. Det ser mer ut som han skal stjele bussen på måten han prøvde og åpne døren, når han til slutt kom inn brukte han lang tid bare på å få starte bussen.

Når folk begynner å gå inn og det er min tur til å bli ekspedert smiler jeg høflig og forklarer at jeg har klart å bestille buss fra Oslo til Krsand istedet for krsand til Oslo, og om det er mulig å bytte eller om jeg må kjøpe ny billett. Han svarer kort at han bryr seg ikke, det var «folka som hadde med penga å gjøre sitt problem» – så jeg fikk bare å gå inn å sette meg.

Turen går sin gang, og jeg bruker tiden på å jobbe meg igjennom innboksen min. Plutselig ser jeg at vi svinger av en vei vi ikke pleier og sjåføren sier at vi må kjøre innom Skien (Det er ikke en gang i rutetabellen!), men han skal prøve å kjøre det inn etterpå!

Vi blir deretter kjørt inn i et boligfelt(!) med mange små krappe svinger før sjåføren stopper foran et bolighus og løper inn og blir borte i nesten 10 minutter.

Nå raser vi igjennom små landeveier i en litt for stor hastighet og jeg hører de andre som sitter sammen med meg i bussen også er litt satt ut og nervøs.

Dette er i mine øyne helt uakseptabel oppførsel av en busssjåfør og er mildt sagt overrasket over Lavprisekspressen. Jeg har sendt en klage til dem og oppdaterer dere om jeg hører noe, tviler på at de sjekker mail på en lørdag.

Del gjerne historien videre, slik at Lavprisekspressen innser at vi forbrukere har en stemme og de bør tenke seg om over hvem de lar representere merkenavnet sitt.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.