Når blogging begynte å bli populært fantes det ikke noe twitter, eller Facebook. Det var svært få måter å tiltrekke seg lesere på, det var google – og ditt eget nettverk (via venner, jobb, familie eller andre bloggere du kjente). Det var kun deg og bloggen din, og en blogg var «alt» du trengte – vel, ikke nå lenger.

I dag er en blogg så mye mer enn en blogg. For at en blogg skal fungere optimalt, og kunne tiltrekke seg lesere – og fortsette å vokse. Trenger man et solid digitalt fotavtrykk, og være tilgjengelig på flere sosiale kanaler enn bare bloggen.

Bloggen min for eksempel, får mesteparten av trafikken sin fra Twitter, og Google+. I tillegg til søkemotorer, linker fra andre blogger og litt Facebook. Jeg har bevisst valgt at Twitter skal være den største trafikkdriveren til bloggen min, og det er stort sett der jeg bygger nettverk og omtaler bloggen min der det er relevant.

Blogging handler om merkevare bygging, om det er personlig, anonymt eller som en merkevare. Det er da viktig at du er tilstede der leserene dine, eller de du ønsker som lesere, er aktive (husk at det også må være relevant).

For å bygge lojale lesere må du skape en relasjon til dem, og dette skapes over tid. For hver gang noen ser en tweet av deg, posten din på G+ eller et bilde på Instagram – er dette med å bygge en tettere relasjon mellom deg og leserene dine.

Prøv derfor å være tilstede på mer enn bare bloggen din, skap profiler og del innhold hvor det er relevant for leserene dine å finne deg.

En blogg er ikke lenger en blogg, det er bare en del av ditt digitale fotavtrykk. En viktig del.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.