Leste en veldig interessant artikkel på e24.no akkurat som forteller at det personlige merkenavnet blir stadig viktigere, og på sikt vil være veldig sentralt i forhold jobbsøking og karriere generelt. Dette er basert på en masteroppgaver fra Stockholms universitet – Jeg kunne ikke vært mer enig.

Helt siden jeg startet mitt første firma når jeg var 18 har jeg vært ekstremt bevisst på min egen merkevare. Det å ha en stemme, engasjere seg i bransjen og gi folk en følelse av at man kjenner deg – gir en stor fordel når du skal ut å møte kunder, kollegaer og samarbeidspartnere.

Jeg begynte i starten kun å bygge merkenavnet mitt utenfor skjermen. Jeg valgte å skjerme privatlivet mitt litt ved å kalle meg et alias, men etter en tid tok jeg et oppgjør med meg selv og begynte å bygge merkenavnet Thomas Moen. Det var først da ting virkelig begynte å bevege seg fremover og mange flere mulighet åpnet seg.

Etter avgjørelsen var tatt var det mye lettere å ha fokus på å bygge merkevare. Jeg ble mer aktiv på bloggen og twitter, publiserte mine meninger oftere og deltok mer enn gjerne i debatter. Jeg deltok på så mange arrangementer som var mulig og sa ja til å holde foredrag gratis rundt omkring i Norge.

Etter en kort stund begynte lesertallene på bloggen å stige og antall mennesker som fulgte meg på twitter økte veldig. Det at jeg hadde en stemme og var aktiv gjorde at flere mennesker ble klar over hvem jeg var og hva jeg stod for, og innen kort tid kunne jeg også begynne å ta meg betalt for foredrag og kurs som jeg holdte. Samtidig fikk jeg stadig flere forespørseler om jeg kunne leies inn som rådgiver i selskaper som var nysjerrige på sosiale medier.

Jeg er overbevist om at mitt fokus på å bygge et merkenavn både online og offline bidro til at jeg mye raskere ble etablert i markedet og har ført meg til hvor jeg er i dag.

Er du bevist i forhold til hvordan du fremstiller deg på nett, har du fokus på å bygge deg selv som et merkenavn?

20 thoughts on “Du er en merkevare

 1. Ja, det er jeg meget bevist på. Merkenavn og merkenavn, alle som følger meg på twitter og leser bloggen min vet jo at jeg vil bli musikkjournalist. Og på grunn av den måten jeg har framstilt min store lidenskap for musikk på, det var det som har gjort meg til en av årets Roskildebloggere 🙂

 2. Ja, det er jeg meget bevist på. Merkenavn og merkenavn, alle som følger meg på twitter og leser bloggen min vet jo at jeg vil bli musikkjournalist. Og på grunn av den måten jeg har framstilt min store lidenskap for musikk på, det var det som har gjort meg til en av årets Roskildebloggere 🙂

 3. Hei Thomas!

  Kjenner meg igjen i valget du tok. For bloggeren sin egen del er det også etter min mening en kvaliteten i innholdet som leveres. Skal du stå for noe med fullt navn kreves det ryggrad 😉

  Har du lyst til å skrive en post om voksende blogg-nisjer i 2010 og fremover? Tror du fremtiden kommersielt tilhører rosabloggerne eller er det en plass for andre også?

  Ha en fortsatt fin mandag!

  Magnusg 🙂

 4. Hei Thomas!

  Kjenner meg igjen i valget du tok. For bloggeren sin egen del er det også etter min mening en kvaliteten i innholdet som leveres. Skal du stå for noe med fullt navn kreves det ryggrad 😉

  Har du lyst til å skrive en post om voksende blogg-nisjer i 2010 og fremover? Tror du fremtiden kommersielt tilhører rosabloggerne eller er det en plass for andre også?

  Ha en fortsatt fin mandag!

  Magnusg 🙂

 5. Alle som ønsker å fremstå seriøse på nett burde virkelig være dette bevisst. Forsøker å være bevisst selv, men som alle andre har vel jeg noe å gå på 🙂   Har nylig skrevet et blogginnlegg vedrørende dette selv (didrich.com). 

 6. Alle som ønsker å fremstå seriøse på nett burde virkelig være dette bevisst. Forsøker å være bevisst selv, men som alle andre har vel jeg noe å gå på 🙂   Har nylig skrevet et blogginnlegg vedrørende dette selv (didrich.com). 

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.