De aller fleste av oss som jobber med markedsføring bruker mye tid på å nå ut til så mange mennesker som mulig, gå bredt og skrike høyt for å få oppmerksomhet – det er ofte ikke riktig måte å tenke på.

Jeg mener at det ikke lenger handler om hvor mange mennesker du når, men hvem du når og hva slags konvertering (av et eller annet slag) det gir.

Jeg ser veldig ofte i bloggkampanjer jeg har gjennomført at det er ofte ikke er bloggeren som har gitt mest trafikk som har gitt høyest konvertering. En blogger kan ha sendt inn 1000 besøkende, men dette har bare resultert i 1,5% konvertering, mens en annen blogger som har sendt inn 100 besøkende har skapt en konvertering på 50%.

Det er derfor viktig å bruke tid og energi på å finne riktige kanaler, og spisse budskapet til hver enkelt kanal – slik at du vet hvem du når og hvordan man best kommuniserer til disse.

Ikke bare er denne tanken mer effektiv, ihvertfall i mine øyne – men den er også i de aller fleste tilfellene mye rimeligere. Hvis vi tar eksempelet mitt videre med bloggere så vil det være mye rimeligere å samarbeide med en blogger med lav trafikk (men med riktige lesere) enn en blogger med veldig høy trafikk (og få, men noen riktige lesere).

Så mitt budskap er som følger: ikke fokuser på å få flest mulig mennesker til å se budskapet ditt, men bruk energi på å få de riktige menneskene til å se budskapet ditt – det vil skape en bedre konvertering.

Enig?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.