«Aldri før har så mange meldt seg av epostlisten min, men aldri før har jeg fått så mange gode tilbakemeldinger – og fått muligheten til å bygge enda tettere relasjoner til folk som er interessert i det jeg har på hjertet.»

Jeg sitter akkurat nå på et tog fra Torp flyplass på vei inn til kontoret. Jeg har akkurat hatt en avslappende uke i Tyrkia sammen med Skavhellen, men ser veldig frem til å komme meg på jobb igjen. Tilbake til virkeligheten.

På flyet ned til Tyrkia skrev jeg en mail til epostlisten min, noe jeg gjør av og til når jeg føler jeg har noe på hjertet. Av og til er det faglige ting, av og til er det arrangementer jeg ønsker å invitere på – og av og til så er det personlige tanker og refleksjoner. Mailen jeg skrev på flyet ned til Tyrkia var av den siste sorten, uten at det var særlig planlagt. Det var bare rett og slett det fingrene mine hadde på hjertet i den skrivende stunden, slik jeg liker å skrive disse mailene.

Det var nok første gang jeg var såpass personlig som jeg var, og jeg må innrømme at jeg var litt usikker før jeg klikket send. De menneskene som har skrevet seg opp på denne listen er en god blanding av «profesjonelle» relasjoner og personlige relasjoner, og jeg kunne se for meg at noen ikke ønsket å kaste bort tiden sin med å løse om mine refleksjoner over livet – og hvor viktig balanse er. Etter å ha tenkt meg om et par ganger, så valgte jeg å sende mailen – og ventet spent på tilbakemeldingene.

Det første som skjedde var at det datt inn et par stykker som valgte å melde seg av epostlisten min, dette har skjedd en gang før (altså bare en som har meldt seg av på over ett år) – så begynte brått å angre på hva jeg hadde sendt ut. I det jeg vurderer hvordan jeg skal gripe det ann skjer det noe annet, som får meg til å forandre helt mening. Jeg begynner nemlig å få mange hyggelige mail TILBAKE fra de som har mottat mailen. Folk som takker meg for at jeg deler, folk som deler sine egne syn på ting – folk som engasjerer seg i tankene mine!

Som jeg har blogget om mange ganger tidligere, det handler ikke om hvor mange som ser deg lenger. Det handler om relasjonene du klarer å bygge. Noe akkurat denne opplevelsen beviser ovenfor meg.

Aldri før har så mange meldt seg av epostlisten min, men aldri før har jeg fått så mange gode tilbakemeldinger – og fått muligheten til å bygge enda tettere relasjoner til folk som er interessert i det jeg har på hjertet.

Jeg vil heller nå ut til ti stykker som vil høre på det jeg har på hjertet, og tar seg tid til å reflektere og diskutere det jeg formidler. Enn å nå ut til tusenvis av mennesker som ikke er interessert i å høre det jeg ønsker å formidle.

Enig?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.