Vi lever i et samfunn hvor vi hele tiden måler oss selv opp mot andre. Via sosiale medier kan vi for eksempel se de flotte reisene våre venner er på, alt det morsomme de opplever, hvor flotte jobber de, hvor ofte de trener og så videre. Jeg skulle ønske jeg var mer som vennene mine, tenker mange. De har det så mye bedre enn meg.

Bullshit.

Vennene dine deler bare hva de ønsker å dele, og du må slutte å sammenligne deg selv med dem. Dere har helt forskjellige utgangspunkt og det skaper bare negativitet og frustrasjon hvis man skal prøve å oppnå glansbilde livene de andre har.

Det er bare en illusjon, en fantasi.

Leo Babauta kommer med et flott eksempel for å illustrere dette.

Du er ute å løper, du er ganske fornøyd med både form og tempo – men plutselig løper det en forbi deg. Shit. Han må tydeligvis være både raskere og bedre enn meg. Som får deg til å føle deg som en elendig løper. Du blir trist, og demotivert.

Sannheten er at vi aner ingenting om utgangspunktet og forutsetningene til hvorfor den andre løperen klarte å løpe forbi deg. Han kan akkurat ha begynt å løpe, og er derfor ikke så sliten. Han kan ha løpt i mange flere år enn deg, og dermed i bedre form. Eller kanskje han øver på spurting og løper bare korte distanser mens du løper lange.

Det kan være hundrevis av grunner som spiller inn som gjør at akkurat denne personen løp forbi deg, grunner vi ikke aner noenting om. Hvorfor skal vi da sammenligne oss med han?

I stedet skal vi sammenligne oss med oss selv, gjøre hva som er best for oss – med det utgangspunktet vi har. Vi må nyte turen, jobbe med å hele tiden forbedre oss – utvikle oss. Leve.

Livet er mye bedre hvis man ikke sammenligner seg mot alle andre, men fokuserer på seg selv i stedet.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.