Jeg har aldri vært en fyr som leser bøker. Jeg skulle ønske jeg var det, men klarer aldri å sette meg stille ned og lese en bok – eller finne boken jeg skal lese fordi det er så mange gode der ute. Jeg ser opp til folk som leser mange bøker – om det er fagbøker eller litterære bøker. For 2 uker siden bestemte jeg meg for å prøve lydbøker, for å se om jeg klarte å komme meg igjennom en hel «bok».

Jeg var ganske skeptisk til om jeg klarte å høre igjennom hele uten å glemme det, eller miste fokus. Jeg måtte finne den perfekt boken, som handlet om noe jeg brenner for. Valget falt på boken til en av mine store forbilder Gary Vaynerchuck og heter Crush It! (iTunes link) og koster 99,- i iTunes Store.

Jeg satt den første gang på når jeg gikk til jobb en tidlig morgen og til min store overraskelse var det Gary selv som leste boken for meg, noe som førte til at han hadde mange avsporinger og tillegsopplysninger som ga masse merverdi. Boken er Gary sin «kokebok» til hvordan man blir en merkevare i sosiale medier og hvordan han har bygget seg opp.

Boken er ekstremt interessant og engasjerende og jeg klarte å følge med hele tiden. Jeg hørte mest på boken når jeg var ute og gikk, noe som er en perfekt kombo. Følger meg mer uthvilt når jeg er fremme på jobb nå, enn når jeg hører på musikk.

Boken inspirerte meg faktisk til å forbedre nettsiden min og legge inn en rekke nye elementer, og fikk meg til å tenke igjennom ting jeg gjør til daglig og hvor jeg gjør det. På en måte gjorde den meg mer bevisst i forhold til hvordan jeg fremstiller meg i sosiale medier, og viktigheten i forhold til å alltid gi merverdi for de som følger meg og aldri senke skuldrene og slappe helt av.

Jeg kan absolutt anbefale boken til alle som er interessert i merkevarebygging og sosiale medier.

Oppdatering: Så at Techtalk akkurat la ut en oversikt over andre gode lydbøker om tech og sosiale medier, anbefales.

Hvilken bok bør jeg «lese» nå? Kom med dine beste boktips i kommentarfeltet under.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.