Facebook annonsering kan være en fantastisk ting om du gjør det på den riktige måten. En av tingene som jeg ser at mange gjør feil, som kan ha en katastrofal effekt er hvordan du budsjetterer annonsene dine.

Hvordan sette budsjett?

Det som er viktig er at du starter med et lavt daglig beløp som du lar Facebook få muligheten til å bruke opp, før du gradvis øker budsjettet ditt. Om du for eksempel bare begynner med 2-3-4000 kr om dagen i annonsering, så vil annonsene dine bli dyrere og Facebook vil levere dårligere.

Begynner du der i mot med et par hundre kroner om dagen og gradvis øker vil du få mye bedre effekt ut av dette. Jeg anbefaler å starte på la oss si 200 kr og hver tredje dag kan du øke budsjettet med 25%. Husk også å passe på det som heter ROAS (return on ad spend), og se til at du får riktig avkastning på annonsene dine.

Hver tålmodig og la Facebook lære

Selv om annonsene dine går bra, betyr det heller ikke at du bare skal gi full gass og 10-doble budsjettet ditt over dagen, da vil Facebook slutte å fungere. Det handler altså om å ha tålmodighet og gradvis bygge opp, og sørge for at flest mulige konverteringer i annonsesettet, slik at Facebook får nok data til å hente inn flere av dine drømmekunder.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.