Over 2000 blogger blir opprettet i Norge hver eneste dag, langt over halvparten slutter og legger ned bloggen innen det har gått 2 måneder. Jeg tenkte derfor å dele noen tanker til folk som akkurat har opprettet en blogg, om hva jeg synes de bør tenke og fokusere på.

Tenk innhold, ikke trafikk
Trafikk er det som driver de fleste bloggere, men trafikk kommer ikke over natten. Derfor bør du ikke tenke på trafikken i det hele tatt de første ukene. Fokuser heller på å komme inn i en god rutine i forhold til hvor ofte du blogger, og hva du liker å skrive om. Etterhvert som du begynner å fylle bloggen din med innhold vil søkemotorer begynne å sende inn trafikk samtidig som du kan begynne å spre innholdet ditt via Facebook og Twitter.

Jeg vil alikevel anbefale at man fra første dag setter opp en Google Analytics konto for å ha trafikktall slik at man kan gå tilbake og se utviklingen over lengere tid. (Her kan du leser mer om Google Analytics)

Sett pris på leserene dine
Det viktigste en blogger har er leserene sine, det er som oftest dette som motiverer deg. Det er derfor viktig at du setter pris på leserene dine og følger dem opp når de har spørsmål. Hvis det er mange som har samme spørsmål kan det være lurt å skrive et eget innlegg, slik at du viser til alle at du lytter og følger opp. Hvis du gjør leserene dine fornøyde skaper du lojale lesere som snakker godt om deg og kommer tilbake jevnlig til bloggen din.

Bildebruk
Sett deg godt inn i hva som er lov og ikke i forhold til bildebruk på bloggen din, på den måte fremstår du profesjonell.

Vær stolt av hvert tredje innlegg
Jeg har en regel at jeg skal prøve å være stolt av minst hver tredje innlegg jeg skriver. Det kan virke mot sin hensikt og svært gode innlegg hver gang – dette setter press på deg som blogger og kan gjøre at leserene blir slitne av å måtte konsentrere seg når de leser alle innleggene dine.

Kommuniser med andre bloggere
Blogging er sosialt, også utenfor skjermen. Ved å kommunisere med andre bloggere utvider du nettverket ditt og det vil helt sikkert motivere deg til å blogge videre.

Vil også anbefale dere å lese «10 tips til å få mer trafikk på bloggen din» hvor jeg går mer i dybden i forhold til trafikk og balansen i innhold.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.