Når man blogger er det jo hovedsaklig for at besøkende av bloggen din skal lese innleggene dine. Det er derfor lurt å gjøre det så lettlest som mulig og ikke minst synliggjøre poengene dine på en enkel måte. Det overrasker meg stadig hvor mange innlegg som skrives uten å dele opp i ordenlige avsnitt feks.

Et avsnitt som det jeg akkurat gjorde gjør at øynene til leseren på nytt vil måtte fokusere og konsentrasjonen blir igjen skjerpet.  Også effektiv bruk at fet tekst som jeg har gjort flere steder i innlegget mitt allerede. Fet tekst gjør på samme måte som avsnitt, at øynene får en forandring midt oppi all den vanlige teksten og må på nytt fokusere og konsentrasjonen blir opprettholdt.

Hvis man kombinere disse 2 triksene med et bilde som fanger leserens oppmerksomhet er det ekstrem mye mer sannsynlighet for at hele innlegget ditt leses, og ikke minst at de kommer tilbake til bloggen din flere ganger.

Det er også lurt å stille et spørsmål (og etter min mening kun 1) på slutten av blogg posten. Som da vil engasjere leseren til å tenke, samt forhåpentligvis legge igjen en kommentar.

Det er også viktig å ha et introbilde til innlegget ditt som får leseren til å stoppe opp og bli nysgjerrig (husk da retningslinjer ang bildebruk på internett).

Er du enig i mine tanker?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.