I den «vanlige» verden er det svært vanlig for store merker å kjøpe meningene til kjente mennesker (som Dave Chapelle så elegant forklarer).

Dette er noe vi har akseptert og slått oss til ro med pga de er kjente mennesker som vi digger fordi de lager god musikk, er flinke skuespillere eller ser bra ut. Noe store merkenavn kynisk har utnyttet i tiår, og som har resultert i at de kan masseprodusere dårlige produkter som selger like bra som kaldt vann i Sahara.

De siste året har vi sett bloggere (særlig i Norge) som har flere lesere og påvirker flere mennesker en de aller fleste «kjendiser» i Norge, som gjør bloggere til den neste generasjonen kjendiser.  Men noe er anderledes med neste generasjon, meningene deres er nemlig ikke til salgs.. for meningene deres er hva de «lever» av.


Foto: xlordashx

For en blogger er integritet det viktigste man har. Det er ikke alle som har innsett det enda, men har sett flere ganger at bloggere som blir ikke mener hva de skriver – fort mister lesere når de ikke lenger har troverdighet. Og dette gjør at merkenavn som Nokia ikke kan bare sende ut telefoner til bloggere og forvente å få positive tilbakemeldinger (se feks innlegget til Martin Bekkelund), men at de nå må lage gode produkter og bruke tid på å velge ut riktige målgrupper som de vet vil like produktet.

Emilie som kun er 14 år (også kalt Voe og er Norges mest leste blogg) skrev i dag et svært reflekterende innlegg hvor hun gir klar beskjed om at meningene hennes ikke er til salgs. Det at Emilie som har over 40 000 lesere hver dag sier så tydlig ifra sender ikke bare en klar beskjed til annonsører, men setter også standaren for fremtidige bloggere. En annen blogger som har samme standpunkt er Ulrikke Lund, som også har en enorm kredibilitet i bloggnorge.

Det at bloggere sier klart ifra til annonsører at de ikke anbefaler produkter de ikke liker er noe som allerede nå sender sjokkbølger igjennom annonsemarkedet. Og som vil være med på å forme måten de skal kommunisere med oss forbrukere fremover, og vil tvinge dem til å lage bedre produkter.

Jeg synes det er en bra ting, hva synes du?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.