Som en aktiv blogger og en person som gjør mye business rundt blogging, vil jeg si at jeg har en ganske bra oversikt over bloggnorge. Jeg vet hvem som tjener penger, hvem som har mye trafikk og hvem som påstår de tjener mye penger og har mye trafikk.

Siden det enda ikke finnes en god nok oversikt over bloggene i Norge og trafikken på de forskjellige bloggene er det altfor lett å påstå ting, uten at man trenger å dokumentere ting. Jeg vet om flere bloggere som har fått en populær blogg ved å påstå at den er det lenge før man hadde over 100 besøkende om dagen. Norske lesere er veldig nysgjerrige og veldig mange er daglig innom populære blogger, ikke for å lese innholdet men for å finne ut hvorfor denne bloggen faktisk er populær. Noe som skaper en «falsk» trafikk med lesere som ikke er engasjerte, men som bare er nysgjerrige på hvorfor denne bloggeren er populær – som ironisk nok gjør bloggeren ENDA mer populær.

Blondinbella som er en av Sveriges mest besøkte blogger skrøt i forfjor over at hun tjente 400 000,- i mnd på bloggen sin til DI Weekend. Noe som gjorde at hun fikk enda mer hype og dekning av media. Nå viser regnskapet hennes at tallene hun oppga var langt fra sannheten. Mellom 2007 og desember 2008 omsatte Blondinbella for 433 000 før skatt, oppgir DN.

Både bloggmiljøet i Norge og Sverige er enda veldig ungt, og vi har enda en lang vei å gå før man har rutiner og åpenhet rundt slike ting som sponsing, trafikktall og inntekter.

Er du blogger og har/ønsker annonser på bloggen din, anbefaler jeg å lese mine retningslinjer for reklame på blogger.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.