Som en aktiv blogger og en person som gjør mye business rundt blogging, vil jeg si at jeg har en ganske bra oversikt over bloggnorge. Jeg vet hvem som tjener penger, hvem som har mye trafikk og hvem som påstår de tjener mye penger og har mye trafikk.

Siden det enda ikke finnes en god nok oversikt over bloggene i Norge og trafikken på de forskjellige bloggene er det altfor lett å påstå ting, uten at man trenger å dokumentere ting. Jeg vet om flere bloggere som har fått en populær blogg ved å påstå at den er det lenge før man hadde over 100 besøkende om dagen. Norske lesere er veldig nysgjerrige og veldig mange er daglig innom populære blogger, ikke for å lese innholdet men for å finne ut hvorfor denne bloggen faktisk er populær. Noe som skaper en “falsk” trafikk med lesere som ikke er engasjerte, men som bare er nysgjerrige på hvorfor denne bloggeren er populær – som ironisk nok gjør bloggeren ENDA mer populær.

Blondinbella som er en av Sveriges mest besøkte blogger skrøt i forfjor over at hun tjente 400 000,- i mnd på bloggen sin til DI Weekend. Noe som gjorde at hun fikk enda mer hype og dekning av media. Nå viser regnskapet hennes at tallene hun oppga var langt fra sannheten. Mellom 2007 og desember 2008 omsatte Blondinbella for 433 000 før skatt, oppgir DN.

Både bloggmiljøet i Norge og Sverige er enda veldig ungt, og vi har enda en lang vei å gå før man har rutiner og åpenhet rundt slike ting som sponsing, trafikktall og inntekter.

Er du blogger og har/ønsker annonser på bloggen din, anbefaler jeg å lese mine retningslinjer for reklame på blogger.

20 thoughts on “Bloggere lyver om tall og penger

 1. Synd at noen skal blogge bare for å få trafikk og høye tall.
  Selv blogger jeg for min egen del, jeg blogger ikke ofte, og ikke så veldig mye vettig innhold. Men det er ikke for andre jeg gjør det, bare for meg selv.

  Virker som blondinene som er der ute kun er på jakt etter mediaoppslag, høye besøkstall og flest mulig klikk på reklamene dem har dyttet inn over alt.

  Synd at noen skal blogge bare for å få trafikk og høye tall.
  Selv blogger jeg for min egen del, jeg blogger ikke ofte, og ikke så veldig mye vettig innhold. Men det er ikke for andre jeg gjør det, bare for meg selv.

  Virker som blondinene som er der ute kun er på jakt etter mediaoppslag, høye besøkstall og flest mulig klikk på reklamene dem har dyttet inn over alt.

 2. Synd at noen skal blogge bare for å få trafikk og høye tall.
  Selv blogger jeg for min egen del, jeg blogger ikke ofte, og ikke så veldig mye vettig innhold. Men det er ikke for andre jeg gjør det, bare for meg selv.

  Virker som blondinene som er der ute kun er på jakt etter mediaoppslag, høye besøkstall og flest mulig klikk på reklamene dem har dyttet inn over alt.

  Synd at noen skal blogge bare for å få trafikk og høye tall.
  Selv blogger jeg for min egen del, jeg blogger ikke ofte, og ikke så veldig mye vettig innhold. Men det er ikke for andre jeg gjør det, bare for meg selv.

  Virker som blondinene som er der ute kun er på jakt etter mediaoppslag, høye besøkstall og flest mulig klikk på reklamene dem har dyttet inn over alt.

 3. Det er alltid noen som gjør det for PR og ikke for seg selv. For min del blogger jeg først og fremst for meg selv! Om jeg er så heldig at noen gidder å ta seg tid og lese innleggene mine så er jo det flott. Jeg leser ivrig andre blogger da jeg syns det finns flinke folk derute som skriver inspirerende eller morsomt. feks walkofshame eller atle syversen. Jeg har ingen planer om å tjene penger på bloggen min, det er ikke derfor jeg har den.

  Det er alltid noen som gjør det for PR og ikke for seg selv. For min del blogger jeg først og fremst for meg selv! Om jeg er så heldig at noen gidder å ta seg tid og lese innleggene mine så er jo det flott. Jeg leser ivrig andre blogger da jeg syns det finns flinke folk derute som skriver inspirerende eller morsomt. feks walkofshame eller atle syversen. Jeg har ingen planer om å tjene penger på bloggen min, det er ikke derfor jeg har den.

 4. Det er alltid noen som gjør det for PR og ikke for seg selv. For min del blogger jeg først og fremst for meg selv! Om jeg er så heldig at noen gidder å ta seg tid og lese innleggene mine så er jo det flott. Jeg leser ivrig andre blogger da jeg syns det finns flinke folk derute som skriver inspirerende eller morsomt. feks walkofshame eller atle syversen. Jeg har ingen planer om å tjene penger på bloggen min, det er ikke derfor jeg har den.

  Det er alltid noen som gjør det for PR og ikke for seg selv. For min del blogger jeg først og fremst for meg selv! Om jeg er så heldig at noen gidder å ta seg tid og lese innleggene mine så er jo det flott. Jeg leser ivrig andre blogger da jeg syns det finns flinke folk derute som skriver inspirerende eller morsomt. feks walkofshame eller atle syversen. Jeg har ingen planer om å tjene penger på bloggen min, det er ikke derfor jeg har den.

 5. Det er ikke alle “blondinene der ute” som blogger for penger. Jeg blogger for meg selv og for andre, rett og slett fordi jeg vil dele kunnskapen min og nå frem til så mange som mulig. Bloggen min blir som en personlig dagbok som også inneholder råd og tips.
  En flott måte å nå frem til ungdom på er gjennom blogging og direkte kommunikasjon. Begynte seriøs blogging i juli (har vært litt av og på) og trafikken har stabilisert seg. Men forhåpentligvis vil den også øke ytterligere fremover.
  Jeg håper bloggen min har påvirkningskraft og jeg vil jobbe hardt med den utover for å spre et sunt forhold til kropp, seksualitet og identitet. Så får vi se hvordan det kommer til å fungere.

  Det er ikke alle “blondinene der ute” som blogger for penger. Jeg blogger for meg selv og for andre, rett og slett fordi jeg vil dele kunnskapen min og nå frem til så mange som mulig. Bloggen min blir som en personlig dagbok som også inneholder råd og tips.
  En flott måte å nå frem til ungdom på er gjennom blogging og direkte kommunikasjon. Begynte seriøs blogging i juli (har vært litt av og på) og trafikken har stabilisert seg. Men forhåpentligvis vil den også øke ytterligere fremover.
  Jeg håper bloggen min har påvirkningskraft og jeg vil jobbe hardt med den utover for å spre et sunt forhold til kropp, seksualitet og identitet. Så får vi se hvordan det kommer til å fungere.

 6. Det er ikke alle “blondinene der ute” som blogger for penger. Jeg blogger for meg selv og for andre, rett og slett fordi jeg vil dele kunnskapen min og nå frem til så mange som mulig. Bloggen min blir som en personlig dagbok som også inneholder råd og tips.
  En flott måte å nå frem til ungdom på er gjennom blogging og direkte kommunikasjon. Begynte seriøs blogging i juli (har vært litt av og på) og trafikken har stabilisert seg. Men forhåpentligvis vil den også øke ytterligere fremover.
  Jeg håper bloggen min har påvirkningskraft og jeg vil jobbe hardt med den utover for å spre et sunt forhold til kropp, seksualitet og identitet. Så får vi se hvordan det kommer til å fungere.

  Det er ikke alle “blondinene der ute” som blogger for penger. Jeg blogger for meg selv og for andre, rett og slett fordi jeg vil dele kunnskapen min og nå frem til så mange som mulig. Bloggen min blir som en personlig dagbok som også inneholder råd og tips.
  En flott måte å nå frem til ungdom på er gjennom blogging og direkte kommunikasjon. Begynte seriøs blogging i juli (har vært litt av og på) og trafikken har stabilisert seg. Men forhåpentligvis vil den også øke ytterligere fremover.
  Jeg håper bloggen min har påvirkningskraft og jeg vil jobbe hardt med den utover for å spre et sunt forhold til kropp, seksualitet og identitet. Så får vi se hvordan det kommer til å fungere.

 7. hei:)jeg er helt enig:O men jeg lurer på en ting.. jeg klarer ikke og legge ut videoer på bloggen min!:( jeg ha rprøvd alt! men hvordan gjør man det??

  hei:)jeg er helt enig:O men jeg lurer på en ting.. jeg klarer ikke og legge ut videoer på bloggen min!:( jeg ha rprøvd alt! men hvordan gjør man det??

 8. hei:)jeg er helt enig:O men jeg lurer på en ting.. jeg klarer ikke og legge ut videoer på bloggen min!:( jeg ha rprøvd alt! men hvordan gjør man det??

  hei:)jeg er helt enig:O men jeg lurer på en ting.. jeg klarer ikke og legge ut videoer på bloggen min!:( jeg ha rprøvd alt! men hvordan gjør man det??

 9. Teit at mange lyver om tallet på lessere og inntekten de har på grunn av bloggen. Det er sikkert gøy med artikler rund bloggen. Det er vel lettere å komme på nettsider og aviser i artikler om enn har bra inntekt fra bloggen og lessertallet. Men lyving er ikke fint på noen områder.

  Teit at mange lyver om tallet på lessere og inntekten de har på grunn av bloggen. Det er sikkert gøy med artikler rund bloggen. Det er vel lettere å komme på nettsider og aviser i artikler om enn har bra inntekt fra bloggen og lessertallet. Men lyving er ikke fint på noen områder.

 10. Teit at mange lyver om tallet på lessere og inntekten de har på grunn av bloggen. Det er sikkert gøy med artikler rund bloggen. Det er vel lettere å komme på nettsider og aviser i artikler om enn har bra inntekt fra bloggen og lessertallet. Men lyving er ikke fint på noen områder.

  Teit at mange lyver om tallet på lessere og inntekten de har på grunn av bloggen. Det er sikkert gøy med artikler rund bloggen. Det er vel lettere å komme på nettsider og aviser i artikler om enn har bra inntekt fra bloggen og lessertallet. Men lyving er ikke fint på noen områder.

 11. Jeg bruker alltid å sjekke med forskjellige nettsteder som. f. eks tradedoubler(sjelden korrekt), google analytics og bloggurat. Så finner jeg ut et ca. besøkstall. Jeg legger aldri på så tallet blir høyere. Da sier jeg heller at det er lavere. 🙂

  Jeg bruker alltid å sjekke med forskjellige nettsteder som. f. eks tradedoubler(sjelden korrekt), google analytics og bloggurat. Så finner jeg ut et ca. besøkstall. Jeg legger aldri på så tallet blir høyere. Da sier jeg heller at det er lavere. 🙂

 12. Jeg bruker alltid å sjekke med forskjellige nettsteder som. f. eks tradedoubler(sjelden korrekt), google analytics og bloggurat. Så finner jeg ut et ca. besøkstall. Jeg legger aldri på så tallet blir høyere. Da sier jeg heller at det er lavere. 🙂

  Jeg bruker alltid å sjekke med forskjellige nettsteder som. f. eks tradedoubler(sjelden korrekt), google analytics og bloggurat. Så finner jeg ut et ca. besøkstall. Jeg legger aldri på så tallet blir høyere. Da sier jeg heller at det er lavere. 🙂

 13. Det blir jo mer og mer slik at for noen er det veldig viktig å ha mange bloggere og kun vise de har mange lesere.. dermed legger de ut alt! Så får bare håpe de er stolt av det når de er gamle! 😛

  Det blir jo mer og mer slik at for noen er det veldig viktig å ha mange bloggere og kun vise de har mange lesere.. dermed legger de ut alt! Så får bare håpe de er stolt av det når de er gamle! 😛

 14. Det blir jo mer og mer slik at for noen er det veldig viktig å ha mange bloggere og kun vise de har mange lesere.. dermed legger de ut alt! Så får bare håpe de er stolt av det når de er gamle! 😛

  Det blir jo mer og mer slik at for noen er det veldig viktig å ha mange bloggere og kun vise de har mange lesere.. dermed legger de ut alt! Så får bare håpe de er stolt av det når de er gamle! 😛

 15. Heihei:)
  Jeg pleier å synes at du er flink til å sjekke fakta før du skriver, men nå ble jeg litt oppgitt. Vist du hadde fulgt skikkelig med hadde du vist at hun har mer en bare et aksjeselskap hun tjener penger på og hun har selv komentert denne saken på sin egen blogg hvor hun forklarer hvorfor det er avvik mellom det hun sier og det DN skriver. Og de tallene er gamle de DN bruker de er ikke korekte utifra dagens ståsted. Nå ble jeg litt skuffet av deg Thomas, og det hadde jeg ikke sett komme.

  Heihei:)
  Jeg pleier å synes at du er flink til å sjekke fakta før du skriver, men nå ble jeg litt oppgitt. Vist du hadde fulgt skikkelig med hadde du vist at hun har mer en bare et aksjeselskap hun tjener penger på og hun har selv komentert denne saken på sin egen blogg hvor hun forklarer hvorfor det er avvik mellom det hun sier og det DN skriver. Og de tallene er gamle de DN bruker de er ikke korekte utifra dagens ståsted. Nå ble jeg litt skuffet av deg Thomas, og det hadde jeg ikke sett komme.

 16. Heihei:)
  Jeg pleier å synes at du er flink til å sjekke fakta før du skriver, men nå ble jeg litt oppgitt. Vist du hadde fulgt skikkelig med hadde du vist at hun har mer en bare et aksjeselskap hun tjener penger på og hun har selv komentert denne saken på sin egen blogg hvor hun forklarer hvorfor det er avvik mellom det hun sier og det DN skriver. Og de tallene er gamle de DN bruker de er ikke korekte utifra dagens ståsted. Nå ble jeg litt skuffet av deg Thomas, og det hadde jeg ikke sett komme.

  Heihei:)
  Jeg pleier å synes at du er flink til å sjekke fakta før du skriver, men nå ble jeg litt oppgitt. Vist du hadde fulgt skikkelig med hadde du vist at hun har mer en bare et aksjeselskap hun tjener penger på og hun har selv komentert denne saken på sin egen blogg hvor hun forklarer hvorfor det er avvik mellom det hun sier og det DN skriver. Og de tallene er gamle de DN bruker de er ikke korekte utifra dagens ståsted. Nå ble jeg litt skuffet av deg Thomas, og det hadde jeg ikke sett komme.

 17. Flott innlegg. Syns det er litt kjipt at folk jukser seg til plasseringer. Men så er jo jeg langt bak på listen da :p

  Flott innlegg. Syns det er litt kjipt at folk jukser seg til plasseringer. Men så er jo jeg langt bak på listen da :p

 18. Flott innlegg. Syns det er litt kjipt at folk jukser seg til plasseringer. Men så er jo jeg langt bak på listen da :p

  Flott innlegg. Syns det er litt kjipt at folk jukser seg til plasseringer. Men så er jo jeg langt bak på listen da :p

 19. Hei Line. All research jeg gjorde tilsier at innlegget mitt stemmer. Men retter gjerne opp om du kan henvise til innlegget Blondinbella motbeviser påstandene.

  Ser frem til å høre fra deg 🙂

  Hei Line. All research jeg gjorde tilsier at innlegget mitt stemmer. Men retter gjerne opp om du kan henvise til innlegget Blondinbella motbeviser påstandene.

  Ser frem til å høre fra deg 🙂

 20. Hei Line. All research jeg gjorde tilsier at innlegget mitt stemmer. Men retter gjerne opp om du kan henvise til innlegget Blondinbella motbeviser påstandene.

  Ser frem til å høre fra deg 🙂

  Hei Line. All research jeg gjorde tilsier at innlegget mitt stemmer. Men retter gjerne opp om du kan henvise til innlegget Blondinbella motbeviser påstandene.

  Ser frem til å høre fra deg 🙂

Comments are closed.

Thomas Moen

Marketer. Business Coach. Influencer. Speaker.

More about me...

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.