Jeg har nevnt dette tidligere, men i lys av at Dagbladet nå har saken som toppsak i kveld tenkte jeg å minne bloggere som driver kommersiellt om viktigheten i dette en gang til.

Hvis du tjener penger eller mottar gaver via bloggen din, så er du næringsdrivende. Og som næringsdrivende er det viktig å registrere ditt eget firma, og i det firmaet er det viktig at du rapporterer inn alt du tjener OG alt du får tilsendt som gaver.

Som det kommer tydelig frem i Dagbladet artikkelen, og som jeg tror de fleste ikke er klar over. Gjelder dette også gaver. Skatteetaten sier følgende om gaver.

  • Både den som gir en gave og den som mottar en gave har ansvar for å sende inn gavemelding.
  • Både giver(e) og mottaker skal skrive under på meldingen. Er det flere mottakere skal det fylles ut skjema for hver mottaker.
  • Gavemeldingen skal sendes innen en måned etter at gaven ble gitt. En gave regnes som gitt når giveren har gitt fra seg den vesentlige rådighet over gaven.

Kilde: Skatteetaten.

Jeg vet at mange bloggere (spesiellt unge) ikke er klar over at når de tjener penger og/eller får gaver at de har et ansvar i forhold til å rapportere dette inn og dette kan bli et kjempeproblem i fremtiden hvis ikke disse bloggerene får opplæring i hva dette innebærer.

Dette er noe jeg bruker mye tid til å forklare bloggerene jeg jobber med, slik at vi kan gå frem som et godt eksempel som andre bloggere kan lære av.

Har du mottat penger eller gaver i forbindelse med bloggen din?

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.