Jeg anbefaler i de fleste tilfeller at en bedrift bør blogge. �? ha dialog med kundene sine blir bare viktigere fremover og kan være avgjørende både i om kunden velger deg eller andre, men også om hva folk generelt synes om bedriften din. Derfor tenkte jeg at det var på sin plass at jeg brukte et innlegg på å forklare hvorfor jeg mener at det å ha en bedriftsblogg er viktig, og hvordan du kan komme i gang med bloggingen.

�?� Hvorfor?
Det er det første spørsmålet jeg som oftest får når jeg anbefaler dem å blogge. Og svaret er enkelt: “En bedriftsblogg er den beste måten til å få folk til å snakke om din bedrift.”

For at folk skal snakke om deg må du delta i samtalen, og det er derfor viktig å ha et sted hvor man faktisk kan snakke, og da er en blogg ideelt. Da er det viktig å ikke se på en blogg kun som et talerør utad, men også lytte til kommentarene som blir lagt igjen og svare dem når det er naturlig.

Når man skriver en blogg er sjansen og mye større for at folk linke til deg. Du kan tenke deg selv forskjellen på å linke til et produkt man selger eller linke til et blogginnlegg man liker som forteller om praktiske måter man kan bruke produktet på. Folk liker ikke reklame og har derfor heller ikke lyst til å føle seg som et reklameskilt, faktisk så lavt som 14% stoler på reklame mens hele 78% stoler på anbefalinger fra andre forbrukere (ref Nilsen Trust in Advertising” Report 07).

» Bloggoppsett
Her er 3 tips til hva du må tenke på når du skal sette opp en bedriftsblogg.

�?� Designet må være så likt som mulig til nettsiden din. Dette for å gjøre bloggen lett gjenkjennelig, det styrker merkevaren og gjør alt mye mer helhetlig.
�?� Adressen til bloggen burde være så logisk som mulig, ideelt sett blogg.firmanavn.no. Blogger som ligger under andre navn som firma.blogspot.com feks blir fort sett på som useriøse. Jeg anbefaler å sette opp eget webhotell med WordPress.
�?� Hold bloggen så ren som mulig. Ingen annonser eller avanserte funksjoner, hold deg til RSS og nyhetsbrev påmelding.

» Blogginnhold
Innholdet er det viktigste i bloggen din, og her du burde sette av mest tid. Her er noen tips i forhold til hva man burde skrive om på bedriftsbloggen.

�?� Publiser innlegg som setter selskapet ditt i en posisjon i bransjen din. Fortell om hva du tror fremtiden vil bringe, hva dere jobber med og hva som skiller dere fra de andre.
�?� Del bransjenytt hvor du deler dine synspunkter på dem og hvordan det eventuelt vil påvirke din bedrift.
�?� Kundehistorier – intervju en fornøyd kunde om hvorfor han valgte deg, og hvordan han opplevde å jobbe med dere.
�?� Det er viktig at de ansatte også får et ansikt. Intervju noen fra bedriften, eller del litt bilder fra en team building kveld.
�?� Bedriftsnytt, hva er nytt i bedriften din. Del hva som skjer på en personlig og engasjerende måte.

�?� Bloggpromotering
Når man begynner å få litt innhold på plass i bloggen sin er det på tide å skaffe litt besøkende. Det finnes mange måter å jobbe mot dette, men jeg skal nevne noen av de jeg synes fungerer best.

�?� Link til bloggen fra bedriftens nettside.
�?� Legg bloggen i hver eneste epost signatur.
�?� Send ut eget nyhetsbrev til alle kunder med oppfordring til å dele sin historie samt besøke bloggen fast.
�?� Bruk sosiale medier som twitter og Facebook aktivt til å dele innholdet ditt.

�?� Noen tips til slutt
�?� Det kan være lurt å ha flere som bidrar i bloggen, men det er viktig at det er én person som har hovedansvaret.
�?� Legg opp en plan over hvor mange innlegg som skal publiseres i mnd (jeg anbefaler 2-3 i mnd).
�?� Ikke prøv å lag en salgsblogg. Men ha fokus på å skrive relevant godt innhold til dine besøkende som på sikt vil styrke merkevare og synlighet i markedet.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.