http://www.flickr.com/photos/brendanadkins/400209168/sizes/l/in/photostream/

Den vanligste måten å tjene penger på blogging i Norge er bannerannonser, altså bildene/animasjonene vi ser feks malt utover hele VG NETT. Dette er i mine øyne ikke den beste måten å tjene penger på som blogger, det finnes mange andre bedre måter. Både for deg og dine lesere.

Den første og kanskje mest innlysende grunnen til å ikke bruke bannere er at de oppfattes som plagsomme og er i de aller fleste tilfeller reklame for noe som ikke interesserer leserene.

Siden 2007 har antall klikk på bannere gått ned 50% (ifølge ComScore) og på toppen av dette er det kun 14% som stoler på budskapet i reklame (ifølge Nielsen, fra 2007). Dette gjør at det stadig blir billigere å kjøpe annonser, som også gjør at man tjener mindre på å vise annonser på bloggen sin.

Altså, bannerannonser oppfattes som plagsomme hvis de ikke er relevante, og har ikke samme effekt lenger som gjør at man stadig tjener mindre penger på å vise dem.

Så hva kan man tjene penger på hvis man ikke ønsker å ha annonser?

Svaret er ganske innlysende egentlig, deg. Den troverdigheten og lojaliteten du har hos dine lesere kan du tjene penger på. Du kan tilby produkter og tjenester som er relevant til innholdet ditt på bloggen og som gir merverdi til leserene dine.

Selv tilbyr jeg bÃ¥de kurs, foredrag og rÃ¥dgiving via bloggen min – og rundt 70% av alle salg jeg gjør kommer via kanalene jeg har i sosiale medier. Innholdet i disse produktene og tjenestene er ganske likt fra det jeg allerede gratis har delt via bloggen min, men spisset ekstra inn mot mottaker som betaler og ofte med litt ekstra innsikt og informasjon.

� tjene penger på denne måten går ikke bare når man jobber som kommunikasjonsrådgiver, men med stort sett alt mulig. Er du danser, tilby dansekurs. Liker du å ta bilder, selg bildene dine eller tilby kurs hvor leserene kan møte deg og bli flinkre til å ta bilder. Er du flink til å synge, lei deg inn til å holde minikonserter.. the list goes on.

Denne måten å tjene penger via bloggen din er ikke bare enklere og håndtere og gir på sikt bedre inntekt, men den gir merverdi til leserene dine og er relevant til innholdet i bloggen din.

Foto: Some rights reserved by Brendan Adkins

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.