I følge en fersk undersøkelse blogger 60% av amerikanske bedrifter, 35% av disse blogger minst en gang i måneden. Jeg har dessverre ikke nøyaktige tall til det norske markedet, men det vil overraske meg hvis mer enn 10% av norske bedrifter blogger.

Hvorfor er det sånn? Hva er det amerikanske selskaper ser i blogging, som ikke det norske markedet ser?

Jeg tror mye av grunnen til at norske bedrifter enda ikke har sett potensiale i verktøyet blogg er de såkalte rosabloggerene. Det at unge jenter klarer å utnytte denne kanalen til å bygge personlig merkevare, tjene penger og skaffe seg oppmerksomhet i pressen – gjør at få bedrifter tør å satse på blogging, pga folks inntrykk av blogg.

I stedet for å se ned på rosabloggerene, er det på tide at bedrifter begynner å lære av de. Disse bloggene benytter seg av metoder, og oppnår effekter, som norske bedrifter bare drømmer om i sosiale medier. Så lær av dem, i stedet for å gjøre narr av dem.

Jeg utfordrer flere norske bedrifter til å blogge. Gjør som Netcom eller Tinteguri – lever verdi, ikke prøv å selg. Sosiale medier handler om relasjonsbygging, og har du en sterk nok relasjon – så kommer folk til deg istedet for konkurrenten.

En blogg er en perfekt måte for å gi verdi på, hvis innholdet er bra nok selvfølgelig.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.