Det blir vanskeligere og vanskeligere å skape engasjement på Facebook, da vi stadig liker flere sider – og ikke minst stadig får flere «venner«. Derfor kan det være riktig for merkevarer å spørre seg hvordan man egentlig klarer å skape engasjement på Facebook, selvom det ikke alltid er riktig å skape engasjement for engasjements skyld.

Uansett, her er en liste over 6 type poster som skaper engasjement på Facebook.

 1. Bilder
  Det å publisere et bilde istedet for tekst gir normalt over 50% MER engasjement. Det er ingen tvil om at bilder får øynene til å stoppe og og hvile litt i scrollingen – og kan være akkurat det du trenger for å få fanget dine tilhengeres oppmerksomhet. Ha fokus på bilder med tydelige motiver, og gjerne sterke, klare farger. Husk at du kan ha både tekster og linker i bildetekster, som er lett å klikke på fra nyhetsfeeden.
 2. «Fyll inn»
  Poster der du ber tilhengerene dine fylle inn resten av setningen fungerer også svært bra. «I sommerferien min skal jeg ___ » for eksempel, her kan vi ofte se eksempler hvor poster får flere kommentarer enn likes. Ha i bakhodet at du bør lage setninger som på en eller annen måte kan relateres til budskap, produkt eller tjeneste.
 3. Hva bør tittel på bilde være?
  Siden bilder fungerer bra, fungerer det også å kombinere bilder og andre virkemidler. Det å be tilhengere komme på en tittel på et bilde er en annen måte som skaper stort engasjement.
 4. Spørsmål
  Folk elsker å svare på spørsmål! Gjerne ikke veldig vanskelige, eller som krever noe spesiellt av dem – men enkle spørsmål. «Hva skal du ha til middag i dag?», «Hvilken solfaktor bruker du?» eller «Klar for trening etter jobb i dag?» er gode spørsmål som som oftest gir god respons.
 5. Tips
  Små enkle tips gir også god respons. Sportsbutikker kan tips om hvordan man klargjør sykkelen for vinteren, eller fotografen kan gi gode tips til hvordan ta gode bilder med smarttelefon. Mange muligheter her.
 6. Sitater
  Inspirerende sitater med vakre bilder farer igjennom Facebook som en farsott, og fungerer fortsatt veldig bra for å skape engasjement. Det trenger nødvendigvis ikke være sitater og bilder du finner, men du kan kanskje lage din egen?

Her har du 6 tips, test ut og finn hvilke som skaper mest engasjement hos deg.

Helt til slutt vil jeg minne på at man ikke kan publisere bilder etc man ikke selv har fått rettigheter på, da man da vil bryte åndverksloven – ser det er mange der ute som bryter dette daglig.

Hvilke tror du selv at vil gi best respons?

Kilde: Mashable

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.