Leste en artikkel på Mashable som oppsummerte 5 måter sosiale medier endrer vår hverdag. At sosiale medier har blitt mer tydelig i stadig flere sin hverdag er det ingen tvil om. Småskremte bransjer som påstår at sosiale medier er en «døgnflue» viser bare hvor liten forståelse de har for hvordan de skal kommunisere med neste generasjon forbrukere.

Så hvordan endrer sosiale medier hverdagen vår? (inspirert av Mashable sin liste)

 1. Hvordan vi finner og deler nyheter
  Det er ikke bare papiraviser som merker at vi finner og fordøyer nyheter på en annen måte enn før. Også nettaviser merker at de får stadig mer konkurranse fra blogger, Twitter og Facebook.  Jeg får mer relevant innhold fra f.eks. Mashable enn VG, og det er mye lettere å spre det videre til mitt nettverk. Twitter er også raskere ute med siste «breaking news» enn det VG eller noen andre norske nettaviser er. Dette gjør at jeg heller mottar nyheter herfra, enn fra tradisjonelle nettaviser.
 2. Måten vi møter og holder kontakt med mennesker
  En Facebookbruker har i snitt ca 150 mennesker i sin venneliste. Det vil si 150 mennesker man hver eneste dag kan lese tankene til, se bildene og filmene av livet dere og se hva de engasjerer seg i, noe som gjør at man får et helt annet forhold til menneskene rundt seg. Det er også lettere å invitere venner til å møtes i virkligheten ved invites osv.

  Med andre ord, det blir stadig lettere å være mer sosiale med flere mennesker.

 3. Hva vi deler med andre
  Ikke bare deler vi mer enn før, men vi er mer personlig og åpen i forhold til hva vi deler.
 4. Hvordan vi kan påvirke samfunnet
  Når det blir lettere å si sin mening, gjør dette at flere gjør det, og det blir lettere å stå sammen. Alt fra at forbrukere klarer å få Grandiosa uten paprika, til at over 150 000 viser verden at de er for organdonasjon.

Vi er enda i en svært tidlig fase i forhold til hvordan sosiale medier endrer hverdagen vår, men allerede har forandret mye. Jeg gleder meg til å se utviklingen – vi har bare sett begynnelsen.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.