Jeg mener vi har rundt 300 000 norske blogger, noe jeg ofte uttaler meg om både i foredrag jeg holder, i media og når jeg snakker om mennesker som lurer. Men jeg har aldri synliggjort hvordan jeg har kommet frem til dette tallet, før nå.

Ok, først må vi få en oversikt over hva slags blogg leverandører via har i Norge. Jeg pleier da å regne med blogg.no, iPublish, WordPress.com, WordPress, Blogspot og vgb.no, men kom gjerne med innspill i kommentarfeltet om du mener jeg har glemt noen. Imens, la oss gå videre.

Ok, nå må vi hente tall fra de forskjellige.

Blogg.no – ca 200 000 (siste oppgitt tall)
iPublish.no – ca 8000 (hentet fra nettsiden)
Wordpress.com – ca 12 000 (hentet fra nettsiden)
Wordpress – ca 7000 (naturlig at rundt de har ca halvparten av det wp.com har av blogger)
Blogspot – ca 30 000 (blogspot har vært i markedet mye lenger enn wp.com, derfor ca dobbel brukermasse)
Vgb – ca 10 000 (her igjen bare også estimering og hva jeg har hørt)

Da ender vi fort oppi ca 287 000 blogger totalt. Hvis man ser på andre type tjenester er det slett ikke alltid man opplyser hvor man kommer fra, derfor stor sjanse for at for eksempel wordpress.com og blogspot sine tall er mye høyere. Og hvis vi da legger til ca 13 000 bloggere på diverse andre plattformer eller ikke har oppgitt Norge som bosted, så er vi jo sannelig oppi rundt 300 000.

Så dette er min påstand: Det er rundt 300 000 blogger registrert, og hvorfor jeg mener det ser du argumentert over. Dette er ikke en oversikt over AKTIVE men registrerte blogger i Norge.
Kom gjerne med dine tanker, innspill osv. Gleder meg til å høre 🙂

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.