Onsdag denne uken laget Dagens Næringsliv en sak hvor de opplyste om at NorgesTaxi har mulighet til å trekke beløp fra visa kortet til kundene etter kunden har signert. Jeg har et ganske dårlig syn på NorgesTaxi fra før av da som oftest taxiene lukter vondt, sjåførene som oftest er i telefonen og aldri finner frem til riktig adresse uten å spørre MEG først.

Jeg leste saken først i dag og gjorde som jeg ofte gjør når jeg ser saker som er av allmenn interesse, jeg delte det med mine twitter venner. Noe som igjen førte til at mine twitter venner retweetet saken videre til sine twitter venner, min mor satt ved siden av meg og begynte plutselig å innse hva slags forbrukermakt vi som bruker sosiale medier har. Hun begynte nemlig å telle antall følgere til de som sendte min melding videre, og det fikk meg igjen til å innse at.. dæven.. MANGE mennesker har hatt muligheten til å sette seg inn i saken på kun få minutter.

Jeg gjorde en kjapp opptelling av antall followers på de som har sendt videre og har kommet frem til at på 32 minutter har over 23 000(!) twitter brukere potensiellt lest tweeten min, det er ganske mange mennesker på såpass kort tid!

23 000 mennesker kan ha gjort seg opp en mening om å ikke bruke NorgesTaxi, på 30 minutter.

Nå viser det seg i etterkant at den litt klønete driftssjefen Trond Pettersen som klarte å uttale følgende «Så lenge kundedisplayet ikke står på null, så er ikke turen over. Det må da kunden i herrens navn forstå.» har gått tilbake og tatt vekk muligheten til å svindle kunder, men dette etter stort press fra folket. Det de ikke innser er at skaden allerede har skjedd, og folk har gjort seg opp en mening.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.