FÅ GRATIS GUIDE:
Ønsker du å vite hvordan kan sette opp det perfekte blogginnlegget?

 

1. Oppdater jevnlig

Noe av det viktigste du kan gjøre som en blogger er å ha jevnlige oppdateringer. Jeg anbefaler minst 1 innlegg hver andre dag. 1 innlegg om dagen er ideelt. Det at bloggen din er oppdatert siden sist gang man besøkte den øker sjansene betraktlig i forhold til om jeg kommer tilbake en gang til.

2. Sett pris på leserene dine!

Sett virkelig pris på leserene dine. Her går MANGE i fellen! Det spiller ikke noen rolle om du har 10 eller 10 000 besøkende hver dag. Det at et menneske tar seg tid i hverdagen sin til å stikke innom akkurat siden din er noe du må virkelig sette pris på. Elsk leserene dine og dine lesere vil elske deg.

3. Hold en rød tråd

Hvis en leser liker et innlegg på bloggen din kan du regne med at leseren forventer et innlegg av ca samme sjanger neste gang man besøker bloggen din. Det er ikke noe galt i å variere innleggene dine from time to time men prøv å hold ihvertfall 1/3 av innleggene dine i samme sjanger.

4. Vær stolt av minst hvert 3. innlegg

Uansett hvordan man vrir og vender på det og hvor mange lesere man har kommer det alltid tilbake til innholdet. En blogg dør fort ut hvis bloggeren mister seg selv og kun legger ut mindre gode innlegg. Ha derfor som en tommelfinger regel at minst hvert 3. innlegg du skriver er et du legger masse tid inn i og kan virkelig være stolt av. Jo flere bra innlegg jo bedre selvfølgelig men det er viktig å ha noen innlegg av og til uten spesielt tunge ord og tanker.. for å la leserene dine slappe av litt.. Hvis man virkelig må konsentrere seg hvor hvert innlegg man skal lese i bloggen din kan det bli litt slitsomt i lengden.

5. Les andre sine blogger

Man blir ikke en bra blogger uten å virkelig skjønne hva blogging er, hva folk liker med det og ikke minst hva du selv liker ved det. Hvis man leser mange blogger selv er det lettere å finne inspirasjon og ikke minst forstå hva som får folk til å legge igjen en kommentar og komme tilbake. Så vær oppdatert i bloggnorge og les blogger du ser på som «konkurrerende».

6. Kommenter bra blogginnlegg hos andre

Dette nevnes ofte i sammenhenger når man skal få flere besøkende. Og jeg er helt enig. Det finnes bare flere måter å gjøre det på. Og de aller fleste gjør det på FEIL måte. Du skal på ingen måte drive å spamme ned alle blogger du er innom iløpet av en dag. Du skal ikke engang legger igjen blogg adressen din i selve kommentaren. Du skal fokusere på å kommentere innlegg du har meninger om og konsentrere deg om å skrive bra og ikke minst uten skrivefeil. Liker folk kommentaren din vil de klikke seg inn å besøke bloggen din. På denne måten er det større sjans for at de faktisk vil like bloggen din også. Siden kommentaren din har forbredt dem på hva som vil møte dem.

7. Bruk Facebook aktivt

Facebook er et perfekt sted for å promotere bloggen din. Selv kommer over 30% av trafikken min fra facebook hver eneste dag. Hver gang du har lagt et nytt innlegg oppdaterer du facebook statusen din med overskrift og link til innlegget. På denne måten dukker du opp i mini feeden og alle vennene dine, som allerede er interessert i livet ditt, kan velge om de vil ta turen innom bloggen.

8. Bruk twitter aktivt

Twitter fungerer på mange måter på lik linje som facebook. Men her må man også trø forsiktig i forhold til å ikke spamme for mye. Jeg bruker twitter aktivt til å oppdatere venner og kjente om livet mitt like mye som jeg promoterer bloggen min. Det blir da lettere å «svelge» for mine followers at jeg linker til bloggen hver gang jeg oppdaterer. Jeg får ca 15% av daglig trafikk fra twitter.

9. Fokuser på innhold, ikke inntekt

Her er det også mange fallgruver. Alt for mange som får mange lesere begynner med en gang å hore seg i forhold til reklamer for det ene og det andre. Mange mister seg selv helt og plutselig står de der med kun reklameinnlegg og besøkstallene stuper til bunns igjen. Da er det en hard vei oppover igjen. HVIS man skal reklamere for noe er helt klart måten å skrive det som redaksjonelle artikler hvor du forteller leserene dine at du får betalt for dette innlegget. Du burde også aldri omtale produkter og tjenester som du ikke står for. Din troverdighet er det viktigste du har ovenfor dine besøkende.

Alle under 4-5 tusen besøkende om dagen burde heller ikke bruke særlig mye tid på reklamer da det er såpass få penger å hente i forhold til hva du utsetter dine lesere for.

10. Kommuniser med andre bloggere

Dette er kanskje den aller viktigste i lengden. Nettverk. Bloggnettverk. Snakk med dine medbloggere! Sosialiser dere.. Enten på nettet eller in real life. Hjelp hverandre til å få flere lesere ved å bytte litt på dem. Det at jeg skriver et innlegg om Belinda feks gjør ikke at jeg får mindre lesere. Det gjør bare at Belinda kanskje får noen nye lesere. Ikke vær egoistisk – fortell om bloggere du liker osv.. Folk vil sette pris på det og sjansen for at de gir deg litt link love tilbake er stor.

Det var mine 10 tips til deg. Vil gjerne høre deres tanker om tipsene, samt du har kanskje noen tips jeg ikke har nevnt? Bruk kommentarfeltet under og legg igjen dine tanker.

Thomas Moen

Hjelper små bedrifter å lykkes med markedsføring.

Les mer.

Bli med 10 000 norske bedrifter og motta ukentlig artikler, videoer, råd og tips.